Hét mérkőzés van hátra az Európa-bajnokságból

FB • 2012. június 20., szerda •
Már csak hét mérkőzés van hátra a 2012-es Európa-bajnokságból és megtudjuk, ki nyeri a kontinensviadalt. A torna a negyeddöntőkhöz érkezett; a csoportelsők, a csoport másodikokkal csapnak össze, Európa nyolc legjobb gárdája méri össze tudását, így igazán pikáns ütközeteknek lehetünk tanúi. Németország és Portugália favoritnak számít a görög és a cseh csapat ellen. 2000 után újabb Eb negyedöntőjében találkozik Spanyolország és Franciaország. Anglia az 1990-es VB után méri össze erejét nemzetközi tornán az Olaszokkal. Nézzük az esélyeket!
Hét mérkőzés van hátra az Európa-bajnokságból

Németország – Görögország

Talán erre a mérkőzésre mondják, hogy országos egyes, a németek elképesztő magabiztossággal 100%-os mérleggel nyerték meg az Eb halálcsoportját. Gomez vezeti a góllövő listát, Schweinsteiger már 3 gólpassznál jár és van egy világklasszis teljesítmény is, Mats Hummels játékát sokan már Beckenbauerhez hasonlítják. A görögök az utolsó pillanatban jutottak tovább az oroszok legyőzésével, főleg ezen a mérkőzésen volt meggyőző a Hellén alakulat. Betonvédelemmel rendelkeznek a görögök, egy biztos a németeknek sem lesz könnyű dolguk ellenük. Németország a toronymagas esélyes, de 2004-ben már láttuk, hogy a görögök képesek felborítani a papírformát.

Csehország – Portugália

Nem úgy indult az Eb, hogy ez a két csapat találkozhat a negyeddöntőben, mindketten vereséggel nyitották a csoportjukat, ezután azonban már nem botlottak. A Csehek esete az érdekesebb, az oroszok szinte lemosták őket és mindenki temette a gárdát, ám ezután képesek voltak újítani, valaki mindig a csapat élére állt és így megnyerték a csoportjukat. A portugálok fokozatosabban javultak, a hollandok ellen pedig már zseniálisan játszottak. Cristiano Ronaldo pedig ezen a meccsen végre úgy játszott, ahogy azt mindenki várja tőle. Kulcsfontosságú lesz, hogy a csehek képesek lesznek-e semlegesíteni a Real Madrid ászát. Ha Ronaldo tud úgy játszani, mint a hollandok ellen, akkor senki nem állítja meg a Luzitánokat.

Spanyolország – Franciaország

Nem olyan meggyőző a címvédő válogatott, mint 2008-ban vagy a világbajnokságon, mégis most már csak egy mérkőzésre vannak attól, hogy beállítsák az NSZK és Hollandia 10 győztes mérkőzésből álló EB rekordját. Mezőnyfölényben játszanak, ám ez legtöbbször meddő mezőnyfölény, a komoly ellenfelek ellen kérdés, mire lesz ez elég. Franciaország eddig nem sok mindent mutatott, hiába lett második csoportjában, eddig csak momentumai voltak az Eb-n. Senki nem tudott kimagaslani a csapatból és gond van a csapatszellemmel is. Az angolok ellen pár percig, míg az ukránok ellen öt percig játszottak úgy, ahogy az elvárható lett volna, ám ez is elég volt. Az azonban biztos, ez teljesítmény a spanyolok ellen kevés lesz.

Anglia – Olaszország

Talán a legjobban várt mérkőzés a negyeddöntőben. Megjósolhatatlan, hogy mi lesz az eredménye az összecsapásnak. Az angolok német erényeket csillogtatva, hihetetlen küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot, igazi csapatként küzdenek egymásért a játékosok. Rooney visszatért és egyből győztes gólt szerzett, az ő személye meghatározó lehet. Olaszország szintén a csapategységével hódította meg a szurkolókat és a 2010-es lebőgés után újra hisznek bennük a szurkolók. Ballotelli csodagólt szerzett és úgy néz ki képes csapatemberként játszani. Két hasonló felfogásban játszó, ugyanolyan erényeket csillogtató csapat összecsapása lesz, igazi rangadóra van kilátás.

 

 

NEGYEDDÖNTŐ    
2012. június 21.    
1.:Csehország-Potugália 20.45 Varsó, Nemzeti Stadion
2012. június 22.    
2.: Németország-Görögország 20.45 Gdansk, Arena Gdansk
2012. június 23.    
3.: Spanyolország-Franciaország 20.45 Doneck, Donbasz Arena
2012. június 24.    
4.: Anglia-Olaszország 20.45 Kijev, Olimpiai Stadion

 

közösség

további frisss

lap tetejére