Érmekért indult a kóbei vb-re Ekler Luca

hv • 2024. május 17., péntek •
A paralimpiai és világbajnok Ekler Luca is tagja annak a hatfős magyar csapatnak, amely elutazott a ma kezdődő paraatlétikai világbajnokságra. A japán Kóbéban zajló viadalon két számban méretteti meg magát a szombathelyi kötődésű atléta.
Érmekért indult a kóbei vb-re Ekler Luca

Nem túlzás azt állítani, hogy a tavalyi párizsi világbajnokság sztárja Luca volt, hiszen a paraatlétikai vb-n három arany- és egy ezüstérmet szerzett, s nem mellékesen emellett új világcsúcsokat állított fel. A T38-as kategóriában versenyző atléta 2023-ban 200 és 400 méteres síkfutásban világcsúccsal győzött és távolugrásban is megvédte bajnoki címét. 100 méteres síkfutásban pedig ezüstérmet akasztottak a nyakában. A TFSE atlétája, Szalma László tanítványa most távolugrásban és 100 méteren indul. 

A 2023-as Év Parasportolója pár hete Tatán kezdte meg a közvetlen felkészülést a szezonra, a múlt hétvégén pedig már a világbajnokságra hangolt az új Csörsz utcai Atlétikai Centrumban rendezett viadalon.

A japán szervezők a másfél milliós kikötővárosba104 országból mintegy ezer paraatlétát várnak. Vb ide vagy oda az idei esztendő fő versenye a párizsi paralimpia lesz, amelyet augusztus 28. - szeptember 8. között rendeznek a francia fővárosban. Ettől függetlenül a világbajnokságot mindenki komolyan veszi, így Luca is érmes reményekkel vágott neki az útnak. 


 

közösség

további frisss

lap tetejére