A Kispest elleni siker után már csak a megkoronázás van hátra

hv • 2024. május 20., hétfő •
A női kézilabda NB I/B 29. fordulójában a bennmaradásért küzdő Kispest NKK ellen lépett pályára az SZKKA. A bajnoknak most már csak egy célja maradt: makulátlan mérleggel, 100%-os eredménnyel zárni a szezont. Ehhez tették meg az utolsó előtti lépést szombaton.
A Kispest elleni siker után már csak a megkoronázás van hátra

A meccs elején erősen érződött, hogy a házigazdák az életükért harcolnak. A vártnál ugyanis sokkal szorosabban indult a mérkőzés. Némi meglepetésre, a 15. percre a hazaiak elhúztak három góllal. (10:7) Szerencsére  Pődör Rebekáék az álmos kezdés után gyorsan magukhoz tértek, és hamarosan átvették a kezdeményezést. A Kispest azonban kemény diónak bizonyult, sportemberekhez méltóan derekasan küzdöttek, hol egyik, hol másik csapatnál volt a minimális egygólos előny. Ám a nagyobb tudás így is kijött, a szünetre kétgólos előnnyel (17:19) mehettek az öltözőbe a csapatok.

A második játékrész eleje sem hozott jelentős változást. Aztán ahogy múltak percek, úgy fáradtak egyre inkább a fővárosiak. A 40. perctől végre beindult az SZKKA-henger. Néhány perc alatt elhúztak Csatlósék 6 góllal (24:30). Érthető módon időt kért a kispestiek mestere, de ekkor már nem lehetett megállítani Vida Gergő gárdáját. Egyszerűen már nem volt visszaút a hazaiak számára. A 10 gólig jutó Szmolek vezérletével folyamatosan nőtt az előny. A végjátékra már csak a különbség maradt kérdéses. A döcögős kezdés ellenére,  végül is 11 góllal, 44:33-ra múlta felül a hazaiakat az SZKKA. Ez pedig azt is jelenti, hogy egyetlen győzelemre került a gárda a történelmi, 100%-os idénytől. A bajnokság megkoronázására szombaton, hazai pályán, saját közönség előtt az Orosháza ellen kerülhet sor.

NB I/B 29. forduló
Soroksári Sportcsarnok, 80 néző
Kispest NKK – Szombathelyi KKA 33:44 (17:19)

Játékvezetők: Győr á.- Hadas D.
Kiállítások: 8 illetve 16 perc
Hétméteresek: 2/2 illetve 3/3 

SZKKA: Csatlós (K), Balogh P. 2, Pődör R. 8, Pődör B. 8, Szmolek 10, Kulcsár 6, Pálffy 1, Szeberényi, Varga N. 4, Török 4, Böhm 1, Kazai, Gönczöl, Hornyák, Pados (K) Vezetőedző: Vida Gergő
A Kispest NKK legeredményesebb játékosa: Bakacsi 6

közösség

további frisss

lap tetejére