Megvalósult álom: megnyitotta kapuit a bucsui Babaliget Bölcsőde

hv • 2024. május 18., szombat •
Régi álmuk vált valóra a bucsuiaknak tegnap délután. Ünnepélyes keretek között avatták fel ugyanis a vadonatúj, esztétikus kivitelezésű, 14 kisgyermek befogadására alkalmas Babaliget Bölcsődét.
Megvalósult álom: megnyitotta kapuit a bucsui Babaliget Bölcsőde

A szépszámú ünneplő közönséget Gál Sándor polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy még 2019-ben indult az a projekt, amelynek eredményeként, ebben a csodálatos, alpesi környezetben bölcsődével gazdagodott most a falu. Az intézmény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program jóvoltából 300 millió forintból épült meg. Bucsuban – miután örömteli módon sok a fiatal házaspár - nagy igény volt a bölcsődére, sőt a környező települések: Narda, Felsőcsatár és Sé önkormányzatai is élénk érdeklődést mutattak. Ezért velük együttműködési megállapodást is kötöttek az ottani apróságok befogadására.   

A falu első emberét követően dr. Hende Csaba a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte: egy bölcsőde mindig a jövőnek szóló beruházás, mely a falu valamennyi lakosa számára előnyökkel jár, úgy a gyermekeknek, mint a szülőknek, sőt még a nagyszülőknek is. Jó látni, hogy az Árpád-kori, Bulcsú horka egykori szálláshelyéül szolgáló településen létezik a népességmegtartó erő. Az elmúlt évek bucsui beruházásainak - útfelújítások, új egészségház, a csapadékvíz- elvezető rendszer korszerűsítése - sorába, Magyarország Kormánya támogatásának köszönhetően is jól illeszkedik ez a mostani is.

Dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke felidézte azt a hosszú folyamatot, ami a tervezéstől az épület megépítéséig tartott. Elmondta azt is, hogy Vas vármegyében az elmúlt években 65 óvoda és bölcsőde újult meg illetve épült.
Az ünnepi beszédek után a felsőcsatári óvodások magyar és horvát nyelven adtak el énekes-táncos-játékos műsort. Zárásaként Haller László atya áldotta meg a Babaliget Bölcsődét.

közösség

további frisss

lap tetejére