Fényes nappal gázoltak el két embert szándékosan Pécs belvárosában, őrizetbe vették az elkövetőket

• 2024. május 18., szombat •
Szándékos gázolással ért véget egy leszámolásként emlegetett vita a pécsi Centrum parkolójában. Videófelvétel készült az esetről, ahogy két embert is rongybabaként repít a levegőbe a lassítás nélkül közéjük hajtó autó, majd megfordul, és még egy kísérletet tesz. A rendőrség azonosította és elkapta mindkét csoport tagjait.
Fényes nappal gázoltak el két embert szándékosan Pécs belvárosában, őrizetbe vették az elkövetőket

A Pécs Aktuál elképesztő videókat tett közzé egy elfajult veszekedésről, amelynek szándékos gázolás lett a vége. A két videóból az egyiken csak maga a gázolás látható, viszont van egy hosszabb változat is, amelyen az előzményeket is rögzítették - írja az Index.

A vita két csoport között alakult ki, akik ásókkal és machetével (bozótvágó) mentek egymásnak, miközben megállás nélkül üvöltöztek, és szidalmazták egymást a pécsi Centrum áruház előtti parkolóban. Ekkor a semmiből (pontosabban a Nagy Lajos király útjáról) feltűnt az utcasarkon egy kék autó,

FELHAJTOTT A JÁRDÁRA, ÉS LASSÍTÁS NÉLKÜL ÜTÖTT EL KETTŐT A VESZEKEDŐ EMBEREK KÖZÜL.

Ezután látszik, hogy a kék kocsi kicsit arrébb megfordul és visszajön, ugyanúgy felhajt a járdára, de ekkor már hiába próbálja ismét elütni áldozatait, azok elfutnak előle. Később a sérülteket kórházba vitték, és megállapították, hogy a történtekhez képest szinte semmi bajuk nincsen.

A videó végén a kék autó átáll a szembenálló csoport oldalára, beszélget egy kicsit a banda tagjaival, majd elhajt. A hírek szerint leszámolásról lehet szó, de a rendőrség ezt még nem erősítette meg.

A Tényeknek az egyik elgázolt férfi édesanyja azt nyilatkozta, hogy vásárolni mentek, amikor machetékkel meg akarták ölni őket. Azt viszont nem mondta el, hogy miért akarták bántani őket, majd azt mondta a gázolással kapcsolatban: „nem volt itt szándékosság”.

A helyszínre érkezett mentők ellátták, és könnyű sérülésekkel kórházba szállították az elgázolt két férfit, a rendőrség több órán keresztül helyszínelt. Popovics Dejan Baranya vármegyei rendőrségi szóvivő szerint viszont szándékos gázolásról van szó.

Elfogták a menekülőket

A rendőrök hajtóvadászatot indítottak, és rövid időn belül a Rákóczi úton elfogták az autóval menekülő párost, majd előállították őket a rendőr-főkapitányságra, és megkezdték kihallgatásukat – derült ki a police.hu közleményéből.

A társaság szökésben lévő tagjait is hamar azonosítani tudták a nyomozók, és a délután folyamán a Hungária úti lakásukon el is fogták a gázoló társaságához köthető, lapáttal felfegyverkezett két férfit.

A 25 ÉVES GÁZOLÓT TÖBB EMBEREN ELKÖVETETT EMBERÖLÉS KÍSÉRLETE, MÍG AZ AUTÓJÁBA KÉSŐBB BEÜLŐ 40 ÉVES FÉRFIT BŰNPÁRTOLÁS MIATT ŐRIZETBE VETTÉK, ÉS KEZDEMÉNYEZTÉK LETARTÓZTATÁSUKAT.

Az esettel kapcsolatban a rendőrök csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt is eljárást indítottak, és öt embert hallgattak ki: a gázoló mellé később beülő férfit, továbbá a két, lapáttal fenyegető 37 és 35 éves férfit, valamint a kórházból előállított 42 éves férfit és 21 éves fiát is – írták.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság mindannyiukat őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásukra – áll a közleményben.

A gázolásról a videók a fenti linken elérhetők, a letartóztatásról pedig alább láthatják a rendőrség felvételeit.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére