Jelen állás szerint azért nem kapunk licencet az NB I-re, mert Nemény András nem enged be minket a Schaeffler Aréna Savariába

• 2024. május 15., szerda •
A Haladás Sportkomplexum nem alkalmas NB I-es mérkőzések lebonyolítására, a városvezetés azonban nem reagál a kérésünkre, hogy visszatérhessünk a Schaeffler Aréna Savariába.
Jelen állás szerint azért nem kapunk licencet az NB I-re, mert Nemény András nem enged be minket a Schaeffler Aréna Savariába

A fantasztikus szezonunk, az NB I-es feljutást és a bajnoki címet beárnyékolja, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség már előre jelezte, hogy jelen állás szerint nem kapunk a licencet a következő, NB I-es szezonra. Le kell szögeznünk, hogy a klubnál gazdaságilag minden rendben van, az egyetlen ok csupán, hogy a szövetség előírásai szerint a Haladás Sportkomplexum csarnoka nem alkalmas NB I-es mérkőzések megrendezésére. Az MKSZ június 5-ig adott határidőt klubunknak, hogy egy másik, megfelelő helyszín kijelölésével megoldjuk ezt a problémát és megkapjuk az NB I-es induláshoz szükséges licencet.

Ma Vas vármegyében csak a Schaeffler Aréna Savaria és a Sárvár Aréna alkalmas helyszín NB I-es bajnoki meccsek megrendezésére. Ezért múlt hét hétfőn levélben megkerestük és kértük Dr. Nemény Andrást, Szombathely MJV polgármesterét, hogy a 2019-es önkormányzati határozat alapján biztosítsa az SZKKA számára, hogy a Schaeffler Aréna Savariában rendezhessük a hazai NB I-es mérkőzéseinket.

Minden szombathelyi polgármestere azonban már másfél hete nem reagál a megkeresésünkre. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szombathelyiekből álló csapatunk úgy nyert bajnokságot, hogy a mostani szezonban nem kaptunk egy fillér városi támogatást sem, akkor ténylegesen csak bízni tudunk abban, hogy nem az a városvezetés célja, hogy ellehetetlenítse az SZKKA-t, ahol több száz gyerek sportol, ahol példaképeket nevelünk és ahol egy egész közösség álma volt az NB I-es visszajutás. Mindezek tudatában az a félelmünk, hogy a jelenlegi városvezetés nem szeretne NB I-es női kézilabdát Szombathelyen, és ezért nem fogják rendelkezésre bocsátani a Schaeffler Aréna Savariát.

A Szombathelyi KKA első embere, Pődör Zoltán próbál más megoldást találni, hiszen klubunk törekedik arra, hogy a város segítsége nélkül is megoldjuk a felmerülő problémát. Ha bármilyen fejlemény, vagy előrelépés történik az ügyben, természetesen azonnal tájékoztatjuk szurkolóinkat, az SZKKA közösségét, és a szombathelyi embereket.

Forrás: szombathelyikezilabda.hu

közösség

további frisss

lap tetejére