Schäfer András dedikált fotóját is megkapja a Diákolimpia legjobb labdarúgója

há • 2024. május 17., péntek •
A Haladás Sportkomplexumban köszöntötték Szombathelyen az idei V-VI. korosztályos Labdarúgó Diákolimpia országos döntőjébe jutott csapatokat. A mérkőzéseket a Király Sportlétesítményben rendezik a következő napokban.
Schäfer András dedikált fotóját is megkapja a Diákolimpia legjobb labdarúgója

- A 2016/17-es tanévtől kezdődően a szaktárca és a Magyar Diáksport Szövetség diákolimpiát szervez az alap- és középfokú iskolák tanulói részére. Sok felsőoktatási intézmény plusz pontot is ad az itt elért helyezésekért, ezért különösen fontos a megmérettetés eredménye a továbbtanulók számára - hangzott el a pénteki megnyitón.

- Különleges év az idei. Németországban futball Európa-bajnokság lesz, Párizsban olimpiát rendeznek, a hazai Diákolimpia pedig jó alkalom arra, hogy ezekre a világversenyekre is ráhangolódjatok - szólt a fiatal sportolókhoz a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke. Majthényi László azt mondta a résztvevőknek, a nagyoktól tanulhatnak küzdést és kitartást, életútjuk sok tanulsággal szolgál mindannyiunk számára. Kiemelte a testnevelő tanárok, edzők munkájának jelentőségét is.

A mostanihoz hasonló diákversenyeken kezdődött Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető pályafutása is, aki megemlítette: volt csapatjátékos is, főként a kapuban hasznosította tudását, de szerette a sorversenyeket is. - Azt kívánom azoknak, akik innen tovább tudnak majd fejlődni, hogy legyenek sikeresek - mondta, és sportszerű játékot kívánt a fiatal futballistáknak.

Varga Jenő polgármesteri megbízott is köszöntötte az országos döntőbe jutott csapatokat. Ő a felkészülést segítő szaktanároknak és a diákoknak is gratulált. Beszélt arról is, Szombathely jó gazdája az ilyen rendezvényeknek, hiszen az Illés Akadémia, a Haladás Sportkomplexum és a Király Sportlétesítmény is remek helyszíne ezeknek.

Végül egy különleges felajánlást tett: Schäfer András válogatott labdarúgó erre az alkalomra dedikált fotóját adta át a szervező Magyar Diáksport Szövetség képviselőjének, Sipos Győző nyugat-dunántúli irodavezetőnek. Az aláírt képet a hétvégi döntő legjobb játékosa kapja majd.

A Labdarúgó Diákolimpia döntőjét a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor nyitotta meg, a sportolók pedig esküt tettek.

Fotók: Cseh Gábor

közösség

további frisss

lap tetejére