SZKKA: A rangadót is megnyerte a bajnok

hv • 2024. május 13., hétfő •
Remek hangulat fogadta a már bajnok SZKKA-t és feljutásra pályázó ellenfelét, az Érd gárdáját a Haladás Sportkomplexumban szombaton este. A mérkőzés igazi rangadóhoz méltó volt, a végén szombathelyi győzelemmel.
SZKKA: A rangadót is megnyerte a bajnok

Élet-halál kérdés volt ez a bajnoki az Érd számára, míg Pődör Rebekáék a szenzációs győzelmi sorozat folytatásáért léptek pályára. Jó szellemben kezdték a derbit a lányok. Hátul kőkemény védekezés, támadásban pedig szellemes megoldások jellemezték az első perceket. Négygólos hazai vezetésnél (6:2) időt is kért Simics Judit, a vendégek mestere. S ez most ezúttal használt, mert a Pest vármegyeiek összekapták magukat. Olyannyira, hogy a 15. percben ki is egyenlítettek (9:9). Természetesen Vida mester is időt kért, ami Kazai Anitáéknak is használt.

Fokozatosan húzott el az SZKKA, a szünetre már 6 gólosra hízott az előny (19:13).

A második játékrész elején megtorpantak a lányok, amit az érdiek ki is használtak. Feljöttek három találatra (20:17), ezért Vida Gergő ismét kénytelen volt időt kérni. Akárcsak az első félidőben, a fejmosásnak ezúttal is volt eredménye. Pálffyék végre elkezdték játszani az igazi saját játékukat. A kemény védekezés és a több gyors gól nyomán ismét sikerült elszakadni a riválistól (26:19). Innen pedig már nem volt megállás, a bajnokcsapat magabiztosan őrizte az előnyt. A gárdából kiemelkedett Pődör Rebeka, aki a meccs végére 11 találatot jegyezhetett. A végén, amolyan utolsó kétségbeesésként, az Érd még indított egy nagy rohamot, de igazából

az újabb, immáron 28. SZKKA-győzelem nem forgott veszélyben.

A végeredmény 33:29 lett, ami azt is jelenti, hogy Kulcsár Dorkáék tovább robognak a sporttörténelmi, 100%-os bajnoki cím felé.

NB I/B, 28. forduló
Haladás Sportkomplexum, 400 néző
Szombathelyi KKA – Érd 33:29 (19:13)

Játékvezetők: Kovács T.- Mándli B.
Kiállítások: 4 illetve 12 perc
Hétméteresek: 1/1 illetve 5/5

SZKKA: Csatlós – Balogh P. 1, Pődör B. 4, Szmolek 3, Pődör R. 11, Kulcsár 7, Pálffy 1 Csere: Christe – Szeberényi, Varga N. 4, Kazai, Böhm, Török 1, Gönczöl, Hornyák 1 Vezetőedző: Vida Gergő
Az Érd legeredményesebb játékosa: Kellermann D. 8.

közösség

további frisss

lap tetejére