Futsal: Kupagyőztes a Haladás!

vaol.hu • 2024. május 13., hétfő •
Második félidei remek teljesítményének köszönhetően 3-0-ra verte a Veszprémet, megnyerte a Magyar Kupát a Haladás VSE NB I.-es futsalcsapat!
Futsal: Kupagyőztes a Haladás!

Haladás VSE–1. Futsal club Veszprém 3-0 (0-0).

Budapest, futsal Magyar Kupa, döntő, vezette: Kovács G., Czene-Joó, Szilágyi, Kiss G.

HVSE: Alasztics –Dróth, Henrique, Vatamaniuc-Barha, Hadházi. Csere: Homlok (kapus), Szalmás, Luiggi, Knizs, Hajmási, Sipos, Körmendy, Vs, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Gerencsér, Lux. Csere: Kártik, Bognár P., Molnár, Ábrahám, Bencsik, Gavrilovic, Bognár M., Fellembek, Koncsol. Edző: Fehér Zsolt.

Gól: Vatamaniuc-Bartha (22.), Rutai (23), Dróth (32.).

Vas Ádám: - Az elődöntőben nehéz meccset vívtunk, ennek megfelelően talán fásultak volta a lábak a döntő első félidejében. És persze jár a dicséret a Veszprémnek is, mert nagyot küzdött, alaposan megnehezítette a dolgunkat. A második félidőben viszont már kijött a különbség, gyorsan rúgtunk két gólt, és ott szerintem eldőlt a mérkőzés sorsa. Nehéz időszak van mögöttünk, amitől függetlenítettük magunkat, és bizonyítottunk, hogy igazi sportemberek vagyunk - büszke vagyok a csapatra, büszke vagyok az újabb kupagyőzelmünkre! De sokan nem ünnepelhetünk, hiszen hamarosan kezdődik a bajnoki döntő - a bajnokságban is az aranyérem a célunk!

Vatamaniuc-Bartha Dávid: - Örülök neki, hogy góllal járulhattam hozzá a győzelemhez. Küzdelmes összecsapást játszottunk, amit a második félidő elején sikerül eldöntenünk.  Nem titok, hogy vannak gondok a klub háza táján, de mi nem foglalkoztunk ezzel, a pályán bizonyítottunk. Büszke vagyok a Magyra Kupa-győzelemre! Sok munkáét tettünk bele az idei szezonba, most jön ki az eredménye, a kupa már megvan, most pedig következik a bajnoki döntő, amit szintén meg akarunk nyerni!

Dróth Zoltán: - Az első félidő nagyon nehéz volt, kemény ellenfélnek bizonyult a Veszprém - jól mentek a fiatal játékosai. Fordulás után viszont lendületesebb futballal tértünk vissza a pályára, az első gól nagyon kellett, és onnan már sokkal jobban játszottunk, megnyugodtunk, jöttek a gólok is. Esélyesként léptünk pályára, de nem adták olcsón a kupaaranyat. Nem foglalkoztunk, nem foglalkozunk a klub körül kialakult helyzettel, tesszük a dolgunkat! Nem fogunk sokat ünnepelni, mert pénteken márkezdődik a bajnoki döntő! És számunkra a bajnoki cím a legfontosabb, hiszen csak bajnokként léphetsz ki a nemzetközi porondra! 

Részletes beszámoló a vaol.hu eredeti cikkében.
 

közösség

további frisss

lap tetejére