Mészöly szerint

Szita Róbert • 2015. október 24., szombat •
A tavalyi bajnok, jelenleg a tabella 7. helyén tanyázó Videoton csapatát fogadja ma este a Haladás. A vezetőedző szerint ponttal, pontokkal kell megörvendeztetni a lelkes hazai közönséget. Mészöly Gézával a Haladás ajándékboltjában beszélgettünk.
Mészöly szerint

A Haladás hármat kapott, a Videoton viszont hármat lőtt a legutóbbi fordulóban, most egymásnak feszülnek. Az első körben Juhász Roland öngóljával a Hali nyert Székesfehérvárott. Miközben Mészöly Gézával beszélgettünk, meglestük a Németh Rolanddal és Garami Zsolttal kiegészült szakmai stábot. A Haladás ajándékboltjában ezúttal ugyanis nem a játékosok, hanem az edzők dedikáltak. 

A Fradi ellen a második félidőben esélyünk volt a döntetlenre, aztán mégis hármat kaptunk. 
Valóban, 2-1-es Fradi vezetésnél voltak lehetőségeink, pillanataink, hogy elérjük a döntetlent. A Fradi ellen szépen játszottunk a második félidőben, ennek ellenére harmadik gólt is kaptunk, amit eddig még a bajnokságban soha. Ennek ellenére úgy érzem, hogy nem viselte meg a csapatot a 3-1-es vereség. 

Itt az újabb forduló, és a jó formában lévő tavalyi bajnok érkezik Szombathelyre.
A Fradi után, most a Videoton ellen is abban bízunk, hogy bebizonyíthatjuk lelkes közönségünknek, hogy nemcsak szép, de eredményes focit is játszunk. A Videoton feljövőben van, a felzárkózáshoz, a dobogóhoz szükséges lenne nyerniük, és biztos mindent meg is tesznek majd ezért. A támadónégyesük talán a legjobb hazánkban, de szerintem pont ezért lesz jó a meccs és nekünk az a feladatunk, hogy itthon tartsuk a pontokat. Mivel nemcsak a Vidinek, hanem nekünk is erős keretünk van, és Popin kivételével a sérültjeink is visszatérnek, úgy gondolom, hogy esélyünk van a hazai győzelemre. Ehhez persze mindenkinek elé kell vetnie magát a csapatérdeknek.   

Elég előny lesz a hazai pálya?
Bízom benne, a Videoton biztosan nagyon motiváltan játszik majd ellenünk, mi pedig azt szeretnénk bizonyítani, hogy a hazai pályán nem véletlenül szereztünk fontos győzelmeket és pontokat. Szeretnénk kihasználni a várhatóan jó minőségű hazai pálya előnyét. Ugyanazt a játékot szeretnénk produkálni, amit a Fradi is érezhetett ellenünk a második játékrészben. A fantasztikusan lelkes szurkolótáborunk segítségével szeretnénk győzni.

Zavartalan volt a felkészülés?
Igen, minden feltétel biztosított a felkészülésünkhöz, egész héten nagyon keményen dolgoztunk, edzettünk. Úgy gondolom, hogy amennyiben a magabiztos védekezés és a bátor támadójáték önbizalommal és elszántsággal párosul, akkor nem lehet gond.  

Pont vagy pontok?
Elfogadnám most a döntetlent is, de azon leszünk, hogy mindhárom pont a miénk legyen.  

A bajnokság 13. fordulójában lebonyolítandó Haladás - Videoton mérkőzést 17 óra 30 perckor, Kassai Viktor sípjelére kezdik a Rohonci úton. 

közösség

további frisss

lap tetejére