KisKoKó nyomdokán - Interjú Radó Andrással

FB • 2012. február 18., szombat •
Két vállra fektette az Illés Akadémia a Puskás Akadémiát U 19-es bajnokin szombaton. A két, az utánpótlás bástyáit jelentő akadémia csatájában magabiztosan 3:0-ra nyertek a szombathelyiek idegenben, ráadásul úgy, hogy a második félidőben 10 emberre fogyatkoztak. A zöld fehéreknél a mindössze 18 éves Radó András játszotta a főszerepet, a Haladás nagy csapatában is már bemutatkozott játékos mesterhármasával fektették két vállra a felcsúti gárdát.
KisKoKó nyomdokán - Interjú Radó Andrással

 

Már már meseszerűen kezdődött a Radó András NB1-es karrierre. A fiatal középpályás tavasszal a Honvéd ellen a 76. percben állt be Iszlai Bence helyére, a 90. percben adott egy gólpasszt Tóth Péternek, majd bő egy perccel később egy szép szóló után kis híján a győztes találatot is bevitte. Az Illés Akadémia neveltje, a pápai születésű futballista azóta sem ücsörög a babérjain. Nemrég csatlakozott újra a Haladás csapatához mivel egy hétig Spanyolországban készült az U19-es magyar válogatottal, ahol szintén rendszeresen számításba veszik. A Haladás tehetséges középpályása az NBI-es bemutatkozáson kívül eddig három Ligakupa- és egy Magyar Kupa-meccsen is szóhoz jutott a zöld fehéreknél. Sokan már a télen Videotonhoz igazoló Kovács István utódját látják benne. A tavaszi szezonban Radó András biztosan bizonyíthatja tehetségét mivel a télen 3 éves profi szerződés kötött vele a Haladás.  A Puskás Akadémia elleni szombati mesterhármasa után  beszélgettünk a 18 éves játékossal.

 

A Te mesterhármasoddal nyert a Haladás második csapata a Videoton Puskás Akadémia ellen. Hogy érezted magad a mérkőzésen? Milyen volt belülről az összecsapás?

Nagyon jól éreztem magam a mérkőzésen, három gólt szereztem, az első félidőben mi játszottunk jobban. A három gól mellett volt még két nagy helyzetünk, ami sajnos kimaradt, az ellenfelünknek nem nagyon voltak helyzetei. A második félidőben kaptunk egy piros lapot, ezzel borult minden, beálltunk védekezni, de így is adódtak helyzeteink. Úgy érzem nagyszerű eredményt értünk el.

Tavasszal már bemutatkoztál az első csapatban és a télen profi szerződést kötöttél a Haladással. Mik a céljaid a tavaszi szezonra?

Remélem hogy minél több lehetőséget kapok az NB I-es csapatban és ezzel élni is tudok majd, a célom hogy megragadjak az első csapatban.

Nemrég érkeztél vissza az U19-es válogatott edzőtáborából, ahol egy hetet töltöttél el. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál? Milyen volt a válogatottal készülni?

Nagyon jól éreztem magam. Három mérkőzést játszottunk, a portugálokkal, a norvégokkal és a svédekkel. A portugáloktól kikaptunk, a norvégokkal pedig  0-0-ás döntetlent játszottunk. A svédek ellen szereztünk két gólt és ezzel nyertünk. Ezek a mérkőzések nagyszerűen szolgálták a felkészülésünket a májusi Európa Bajnokság elit körére.

Sokan Kovács István utódjának tartanak a csapatnál és hasonló villámkarriert jósolnak neked. Hogy tudsz ezzel a rád nehezedő nyomással megbirkózni?

Próbálok ezzel megbirkózni. Örülök hogy Kokóhoz hasonlítanak, hiszen őt ismerem, játszottunk is együtt és nagyon tisztelem. Örülök hogy sokan az utódjának tartanak. Megpróbálok hasonló jó teljesítményt nyújtani én is, ha lehetőséghez jutok. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére