Harmadik olimpiájára jutott ki Ligeti Dániel!

hv • 2024. május 13., hétfő •
A legutolsó szalmaszálba kapaszkodva megnyerte kvótaosztó mérkőzését vasárnap Ligeti Dániel, a Szombathelyi Haladás VSE birkózója. Az ötszörös Eb-érmes sportoló így élete harmadik olimpiájára készülhet.
Harmadik olimpiájára jutott ki Ligeti Dániel!

A 34 éves, szabadfogású nehézsúlyú klasszis már a tavalyi, belgrádi világbajnokságon is közel állt az indulási jog megszerzéséhez, ám akkor még lemaradt róla. Ezt követően áprilisban rosszul sikerült számára az európai kvótaszerző torna. Szerencsére - és hatalmas küzdőszellemét igazolva - most Isztambulban harmadik nekifutásra sikerrel járt!

Ligeti még szombaton délelőtt két sikerrel az elődöntőbe került, de ott alulmaradt a kirgiz Ajal Lazarjovval szemben. A vereség ellenére vasárnap két párharcot kellett sikerrel vennie. Ezek közül az elsőt, az ún. bronzmérkőzést 2:0-s hátrányból fordította meg az üzbég Haszanboj Rahimov ellen. Az ötszörös Európa-bajnoki érmes birkózónak már csak az utolsó, mindent eldöntő mérkőzése maradt hátra. A kvótaosztón a venezuelai Jose Daniel Diaz Robertti ellen lépett szőnyegre. A mérkőzést Ligeti rendkívül koncentráltan kezdte, nem kapkodott, óvatosan kereste a fogást, és igyekezett ellenfele szórványos indításait hárítani. A taktika bevált, Ligeti Dániel magabiztosan végül 5:0-ra nyert. Ez pedig azt jelenti, hogy London (2012) és Rio de Janiero (2016) után karrierje harmadik olimpiájára készülhet.

közösség

további frisss

lap tetejére