Szörnyű baleset az M1-es autópályán: három ember meghalt, ketten megsérültek

• 2024. május 15., szerda •
Három fő életét vesztette, ketten megsérültek egy kedd délután történt balesetben az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán – közölte a rendőrség. Később még egy baleset történt ugyanazon a szakaszán az autópályának.
Szörnyű baleset az M1-es autópályán: három ember meghalt, ketten megsérültek

Közlésük szerint a baleset 14 óra körül, az autópálya 72. kilométerénél történt, miután egy nyerges vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvény forgalmi okok miatt hirtelen fékezett. Ennek következtében a jármű rakománya elmozdult, és ráborult a raktérben szabálytalanul tartózkodó személyekre.

A rendőrök közölték, hogy 

HÁROM FŐ ÉLETÉT VESZTETTE, KETTEN MEGSÉRÜLTEK, ŐKET KÓRHÁZBA VITTÉK.

A rendőrség a 67-es kilométerszelvénynél letereli a forgalmat a Győr felé vezető oldalon.

AZ ÉRINTETT ÚTSZAKASZON TELJES PÁLYAZÁR VAN, A RENDŐRÖK A GYŐR A FELÉ VEZETŐ OLDALON TATÁNÁL LETERELIK A FORGALMAT A SZTRÁDÁRÓL.

Visszatérni az autópályára Komáromnál lehet. Az eset körülményeit még vizsgálják – közölték a rendőrök. 

6 kilométeres a torlódás

Az Útinform a balesettel kapcsolatban késő délután azt közölte, hogy 6 kilométeres torlódás alakult ki az autópályán.

Ezenkívül beszámoltak több másik balesetről, építkezésről is, amelyek miatt lassul a forgalom: 

  • Az M0-s autóút keleti szektorában, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, Pécel térségében ráfutásos baleset történt. Az 50-es km-nél forgalomkorlátozásra, és ebből fakadóan több km-es torlódásra kell számítani.
  • Az M4-es és az M0-s autóút csomópontjában terelés kiépítés miatt sávzárásra kell készülniük a Szolnok felől érkezőnek, akik az M0-s autóútra az M3-as autópálya felé vezető oldalra szeretnének ráhajtani. 
  • Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon a D jelű alagutat munkavégzés miatt lezárták. A 170-es km-nél, a forgalmat átterelik a szemközti oldalra, ahol az irányonként egy-egy sávon halad.
  • Átadták a forgalomnak az M44-es autóút új szakaszát Lakitelek és Szentkirály között. Az érintett szakaszt 3,5 tonna súlykorlátozás mellett vehetik igénybe.
  • Átadták a személygépkocsi-forgalomnak az M6-os autópálya újabb szakaszát Bóly és Majs, azaz a 192-es és a 205-ös km között. Az új autópálya-szakasz egyelőre matrica nélkül használható! Mivel az autópálya még nem járható a határig, emiatt a tranzit tehergépjárművek továbbra is az 56-os, illetve az 57-es főúton közlekedhetnek Horvátország felé.
  • A magyar–szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Később még egy baleset történt ugyanott

Frissítés: a Katasztófavédelem kedd este arról számolt be, hogy az M1-es autópályának ugyanazon a szakaszán egy újabb baleset történt utóbb. 

„Egymásba hajtott egy kamion és három személygépkocsi az M1-es sztrádán Tatánál, az országhatár felé vezető irányban. Ismét a kiépített terelés elején történt baleset, a teherautóba hátulról hajtott bele a három autó. Az esethez több hivatásos tatabányai egységet, a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, valamint a kocsi önkéntes tűzoltókat riasztották. A rajok áramtalanítottak. Az utat teljesen lezárták, kerülni már a 67-es kilométernél érdemes” – közölték.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére