Breaking: meglőtték Robert Ficót

• 2024. május 15., szerda •
Sajtóinformációk szerint a szlovák kormányfőt a gyomrán és a mellkasán érte találat.
Breaking: meglőtték Robert Ficót

Lövések dördültek a kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően – tájékoztatott a TASR, egyéb részleteket nem közöltek - olvasható a Mandineren. A Denník N arról ír, hogy a lövések Robert Fico (Smer) kormányfőt érték. Sajtóinformációk szerint a szlovák kormányfőt a gyomrán és a mellkasán érte találat. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A helyszínt és a környéket evakuálták – írta az Új szó.

A jelentések szerint azután lőttek a szlovák kormányfőre, hogy a miniszterelnök a kormányülés után az emberek közé ment, ekkor kiáltotta valaki, hogy „Robo, gyere ide”. A jelentések szerint Robert Fico épp kezet fogott valakivel, amikor eldörült a lövés. Egyelőre nincs pontos információ arról, hányszor lőttek a politikusra, a szem- és fültanúk három-négy lövésről számoltak be. 

Fico a földre esett, véres sérülés volt a mellkasán és a fején”

– tette hozzá. 

Egyelőre nem tudni, milyen súlyosak a szlovák kormányfő sérülései, a helyszínt és annak környékét kiűrítették, a parlamentben felfüggesztették az ülésezést. 

Zuzana Čaputová szlovák államfő elítélte a támadást, amelyet brutálisnak nevezett. „Sok erőt kívánok Robert Ficónak ebben a kritikus pillanatban, hogy felépüljön a támadásból” – szögezte a szlovák köztársasági elnök. Közben a közösségi oldalakon elterjedt egy felvétel, amelyen azt látni, amint a szlovák államfőt testőrei menekítik ki a helyszínről:

Michal Šimečka, a Progresszív Szlovákia elnöke elmondta, sokkolták a szlovák miniszterelnökkel történtek és reméli, jól van a kormányfő és mielőbb tisztázódik „ez a szörnyű tett”. A SaS és a PS szerdán tüntetést szervezett, amelyet a Fico elleni támadás miatt töröltek. Branislav Gröhling, az SaS elnöke felszólította a képviselőket, hogy ne gyanúsítgassák egymást ebben a helyzetben. A DennikN tájékoztatása szerint Robert Fico nincs életveszélyben. A lap úgy tudja, a merénylet során a hasán, a karján és a lábán sérült meg a miniszterelnök, akit a besztercebányai kórházban ápolnak, ugyanis túl sok idő lenne egy pozsonyi kórházba szállítani. 

Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére