Gyászol a Haladás család

frisss • 2012. május 28., hétfő •
64 éves korában elhunyt Kulcsár Ferenc a Haladás legendás labdarúgója. A Szikkadt és Canci becenévre hallgató, életvidám sportoló három hónapja lett rosszul egy kispályás labdarúgó meccsen, a szívinfarktusból nem tudott felépülni.

Egykoron a Haladás kitűnősége volt, a szabadrúgás góljairól híres Kulcsár Ferenc

Május 27-én, vasárnap este, életének 64. évében elhunyt Kulcsár Ferenc, a szombathelyi csapat egykori legendás labdarúgója. Kulcsár Ferenc három hónappal ezelőtt, február 24-én egy kispályás focimérkőzésen lett rosszul: a Haladás egykori kiváló középpályása szívinfarktus kapott. Akkor óriási küzdelem árán sikerült újraéleszteni, ám azóta sem tért magához, kómában feküdt a Markusovszky Kórházban, egészen vasárnap estig... Kulcsár Ferenc 275 bajnokin lépett pályára a Haladásban, az utóbbi időben a Lurkó UFC-ben a 2005–2006-os korosztályát edzette.

Király Gábor válogatott labdarúgó az 1860 München hálóőre hivatalosan oldalán, a www.kiralygabor.eu-n a következőképp emlékezik meg Kulcsár Ferencről:

"Vasárnap reggel gyermekeimmel elmentünk a szombathelyi uszodába, hogy kicsit kikapcsolódjunk.
Találkoztam Kulcsár Feri feleségével, Mártival és beszélgettünk. A férje állapotáról naponta értesültem, hiszen a Haladás Öregfiúk tagjai rendszeresen jártak be a "Szikkadthoz". Halmosi Zoltán, Hegedüs Péter, Király Ferenc és sokan mások is hittek abban, hogy egyszer majd ismét maguk között tudják a nagy tréfamester "Cancit". Szavakkal nem is lehet kifejezni az érzéseket, amelyeket most minden zöld fehér szurkoló és labdarúgó érez.
Egy kispályás mérkőzés alkalmával Feri a pályán rosszul lett és összeesett. Háromszor élesztették újra és a tartós oxigénhiány miatt károsodott a szervezete. A szombathelyi kórházban külön figyelmet szenteltek neki és figyelték minden nap a javulást. Sajnos három hónapja már, hogy nem javult semmit a helyzete. Az Öregfiúk jártak be rendszeresen és bíztak a felépülésében. Aki ismeri a Haladás Öregfiúk körét, az tudja, hogy mekkora fájdalom és veszteség a szombathelyiek számára.
Életvidám, mindig tréfálkozó ember csendben örökre lehunyta szemét.
Nekem mindig azt mondta, ha találkoztunk nagy hangon: "Na mivan Kerál Gabi!" Ettől mindig elmosolyodtam, hiszen már három éves korom óta ismerem és azóta mindig ezzel köszöntött.
Az én emlékeimben továbbra is így fog élni és nagyon fog hiányozni a szombathelyi foci életből!
Nyugodj békében Feri!"

A  Haladás , mint a magyar olimpiai válogatott Nehru kupát nyert Indiában. Kulcsár Ferenc felső sor, jobbról a harmadik

Bodor Ferenc a Vas Népe újságírója, egykori sportrovatvezetője, Vasi Sportrék című  kötetében egy történettel jól jellemzi Kulcsár Ferenc humorát.

"Amikor a tudósításokban azt írtam, hogy Kulcsár Ferenc továbbra is hullámvölgyben van, Feri nem szólt semmit. Épp Jugoszláviában edzőtáborozott a csapattal a tengerparton. Kaptam egy levelet, ez volt rajta: üdvözletemet küldöm a hullámvölgyből, Kulcsár Ferenc."

Győztes meccs után, Kulcsár Ferenc balról az első

A témában írt korábbi cikkünket itt olvashatja újra!

közösség

további frisss

lap tetejére