Sikeres nők beszéltek a munkáról és a családról

VN, Fotó: Nyírő Áron • 2018. december 20., csütörtök •
A sikeres nő címmel rendeztek kerekasztal-beszélgetést a művelődési ház színháztermében szombaton, a moderátor Szabó Tibor Jászai-díjas színművész volt.
Sikeres nők beszéltek a munkáról és a családról

A rendezvényt a Szebb Holnapért Család és Karrierpont szervezte. Köszöntőjében Vlasich Krisztián polgármester elmondta: a Farkas Gabriella vezette CSAK Pont Iroda célja, hogy segítsen a nőknek a család és munka összehangolásában, és ez egybevág a városvezetés elképzeléseivel. A Szülőföld Könyvkiadó által megjelentetett köteteivel érkező Döme Zsuzsa író, költő elmesélte, hogy a családjában senki sem érettségizett, varrónőnek szánták, gyors- és gépírást tanult, és megharcolt azért, hogy pedagógus végzettséget szerezzen. Diákszínjátszó köröket vezetett. Könyvet írt akkor is, amikor daganatot diagnosztizáltak nála, az írásból merített erőt.

Életelve: „Ha citromot kapsz, csinálj belőle limonádét!” Szeret az unokáival foglalkozni, ha a lányai hívják. Andor Eszter családterapeuta, tréner, gyógypedagógus azt mondja: egy életén belül két élete van. Korábban vezetőként megtapasztalta, milyen a siker és a pénz, de volt egy autóbalesete, kómába került, halálközeli élményt élt át, gyógyulása csodának számított. Azóta másként nézi a világot, átértékelt mindent, befelé figyel. Ma már a család a legfontosabb számára, kislánya tíz hónapos.

Bálint Éva színésznő turisztikára felvételizett, de nem sikerült. Egy kerti partin olvasták fel neki, hogy a gyergyószentmiklósi színház szereplőket keres. Vagányságból ment el, beválogatták, három hónapos szerződést kapott. Aztán elvégezte a színművészeti egyetemet, megismerkedett Szabó Tiborral, összeházasodtak, két gyermekük született. Azt mondja, elég a boldogságához, ha minden évben kap egy „rendes” szerepet, mert a család áll nála az első helyen, minél több időt szeretne velük tölteni.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére