Gyermeknevelés a coaching módszerével

frisss • 2019. október 31., csütörtök •
Csepregen és Szombathelyen szerveznek ingyenes előadást a sokakat érintő témáról.
Gyermeknevelés a coaching módszerével

Gyermeknevelés a coaching módszerével címmel szerveznek ingyenes előadásokat november 6-án, szerdán két időpontban és helyszínen is Vas megyében. Reggel 9 órakor a Csepregi Petőfi Sándor Művelődési, Sportház és Könyvtárban, 18 órakor pedig  az ŐrvidékHázban. Szülők, nagyszülők, pedagógusok, védőnők és óvónők számára is örök kérdés: Miként kezelhetőek könnyebben a dackorszak vagy épp a kamaszkor konfliktusai? Hogyan ismerhetjük fel magunkban szüleink hibáit? Hogyan segíthetjük gyermekünket az önállóvá válás útján?

November 6-án Jagodits Zsuzsa gyermek és life coach előadásán egy könnyen és azonnal alkalmazható szemléletet ismerhetnek meg az érdeklődők. Mi pedig arra voltunk kíváncsiak, mire számíthat az, aki ott lesz az előadáson?

- Az előadás szakmai alapja az Eric Berne, kanadai pszichiáter által kidolgozott tranzakcióanalízis. Azért szerettem bele ebbe a módszertanba, mert végtelenül egyszerűnek, könnyen átadhatónak és gyorsan alkalmazhatónak tartom. Azt tapasztaltam, hogy különösen a férfiak számára lehet ez egy kiváló technika, akik sokkal nagyobb nyitottsággal fogadják ezt a megközelítést, mert lényegesen logikusabb, mint bármely más pszichológiai irányzat. És lássuk be, a gyermeknevelés az édesapákat éppúgy érinti, mint az édesanyákat. Gondoljunk csak bele, mennyivel könnyebb lenne, ha mindkét szülő egy irányba, egy hajóban evezne? Mennyi felesleges konfliktustól kímélnénk meg a családot? Úgy gondolom, hogy a tudatosság növelésére, önmagunk megértésére, és ezzel együtt megismerésére ez egy nagyon egyszerű modell. Kiválóan alkalmazható az élet számtalan területén. Manapság kicsit "divattá vált túlanalizálni" életünk minden apró történését, amibe az egyébként tudatos emberek is néha képesek belekavarodni. Személyes meggyőződésem, hogy az Eric Berne által kidolgozott megközelítés kiváló alap önmagunk megismerésére. A tanácsadások során egymást érik az AHA élmények, melyben a résztvevők megértik tetteik, érzéseik mozgatórugóit, melynek eredményeképp lényegesen tudatosabbá tudnak válni életük minden területén. Ennek alapjait ismerhetik meg az érdeklődők november 6-án - mondta el nekünk Jagodits Zsuzsa gyermek és life coach.

közösség

további frisss

lap tetejére