Szeptember 12-én megszűnik az orvosi ügyelet Szombathelyen

frisss • 2019. június 12., szerda •
A történtekre a Fidesz-KDNP szombathelyi közgyűlési frakciója az alábbi közleményben reagált, melyet változtatás nélkül közlünk.
Szeptember 12-én megszűnik az orvosi ügyelet Szombathelyen

Az Országos Mentőszolgálat a lehető legmagasabb színvonalon látta el az orvosi ügyeletet Szombathelyen. A Nemény András és Molnár Miklós által megalkotott költségvetés azonban 32 millió forintot elvett a 
területtől. A forrásmegvonás következtében a Mentőszolgálat nem tehetett mást, mint hogy három hónapos határidővel felmondta az orvosi ügyelet üzemeltetését.

Jelen állás szerint tehát szeptember 12-én megszűnik az orvosi ügyelet Szombathelyen. Alig két hónap telt el a szocialisták propaganda-költségvetésének elfogadása óta, és máris komoly, rendszerszintű probléma jelentkezett a város eddig megbízható működésében. Ide vezetett Nemény András és Molnár Miklós közös hatalomvágya. Ennek érdekében mindent, akár még a szombathelyiek biztonságát, egészségét is képesek feláldozni.

Nemény András egy húsvéti szórólapon még azt állította, hogy a korábbiakhoz képest semmire nem költenek kevesebbet. Hát most itt a kézzelfogható és emberi életeket veszélyeztető bizonyítéka annak, hogy nem mondott igazat. Elképzelhető, hogy a szocialisták polgármester-jelöltje úgy érzi, a politikai céljai eléréséhez semmilyen ár nem túl drága. Ez azonban óriási tévedés. Ezt csak egy felelőtlen, hatalomvágyó politikus gondolhatja így. Nincs az a cél, nincs az a hatalmi érdek ugyanis, amely akár csak egyetlen szombathelyi életet is veszélybe sodorhat.

A szocialisták álcivil szervezetének, az Éljen Szombathelynek tagjai a tegnapi napon, a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság ülésén még csak tárgyalni sem voltak hajlandók az elvett pénzek visszaadásáról. Vélhetően Nemény András és Molnár Miklós utasítására cselekedtek ismét  felelőtlenül. Puskás Tivadar polgármester azonban a június 18-i közgyűlésen költségvetési módosítást nyújt be, amely nemcsak az orvosi ügyelet működéséhez adná meg a hiányzó 32 millió forintot, hanem a felsőoktatástól elvont forrásokat is rendelkezésre bocsátaná.

Mert nekünk a szombathelyiek biztonsága és egészsége az első!

A Fidesz-KDNP szombathelyi közgyűlési frakciója

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére