Újabb beruházással növelték a betegbiztonságot a Markusovszky kórházban

frisss • 2019. október 09., szerda •
Szerda délelőtt adták át a 167,3 millió forint értékű gépparkot, mely a betegek magasabb színvonalú ellátását teszi lehetővé.
Újabb beruházással növelték a betegbiztonságot a Markusovszky kórházban

- Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által lefolytatott közbeszerzés során kilenc darab altató és kilenc darab lélegeztető gép beszerzésére került sor - sorolta dr. Nagy Lajos a Markusovszky Egyetemi Kórház főigazgatója. Az eszközöket a szombathelyi intézmény aneszteziológiai és intenzív osztályán alkalmazzák majd, de szükség esetén bevethető a koronária őrzőben, valamint a sürgősségi osztályon kezelt betegeknél is. - Nem hiánypótló beszerzésről van szó, hiszen ilyen eszközöket eddig is használtak az ellátás során. Most a 14-16 éves gépek mellé érkeztek modernebbek, ezzel is lehetővé téve a magasabb szintű ellátást, és növelve a betegbiztonságot.

- 2010 óta a Kormány kiemelt figyelmet fordít az egészségügy, és azon belül a Markusovszky kórház fejlesztésére. Ez alatt az idő alatt, mintegy 20 milliárd forint értékben történtek beruházások a szombathelyi intézményben, mindezt úgy, hogy közben a kórház tartani tudta a gazdálkodási egyensúlyát - hangsúlyozta dr. Hende Csaba. - Természetesen ez a folyamat sosem zárul le, hiszen a géppark folyamatos invesztíciót igényel. De a mostani beruházás már a minőségi előrelépést szolgálja a dolgozók és az itt élők számára egyaránt - tette hozzá Szombathely országgyűlési képviselője.

Dr. Puskás Tivadar polgármester ehhez kapcsolódóan elmondta, hogy

az önkormányzat feladata az alapellátás finanszírozása és fenntartása, melyre az elmúlt 9 év alatt 1 milliárd forintot fordított a város. Ezen felül most kezdődött el a szakorvosi rendelőintézet építése mintegy 686 millió forint értékben, sikerült rendezni az ügyeleti béreket, fejleszteni a műszereket és az informatikai hátteret is - tette hozzá a polgármester. 

- A Markusovszky kórház fejlesztései nem csak a szombathelyieknek, hanem a megye minden polgárának hasznosak - emelte ki dr. Balázsy Péter megyei jegyző. Hozzátette, rendkívül fontosak a beruházások, de az is, hogy 2010 óta az egészségügyi dolgozók bére mintegy duplájára nőtt, és a következő években további bérfejlesztéseket tervez a Kormány. Az épületek és az eszközpark folyamatos fejlesztésével továbbra is a vidéki intézmények közül a legjobban felszerelt és a leghatékonyabban működő intézmény lesz a Markusovszky kórház - hangsúlyozta a jövőbe tekintve dr. Balázsy Péter a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármester-jelöltje.

közösség

további frisss

lap tetejére