Otthon maradt a Nyitra Kupa, és valami komolyabb is útjára indult (képgalériával)

há • 2023. szeptember 30., szombat •
Az NB. I-ben is megirigyelnék azt a lelkes játékot és hangulatos szurkolást, amit a Keleti Városrészért Egyesület pénteki focikupáján láttunk.
Otthon maradt a Nyitra Kupa, és valami komolyabb is útjára indult (képgalériával)

Igazi piknikhangulat uralkodott a Nyitra Utcai Általános Iskola sportpályáján péntek délután. A gyerekek rúgták a bőrt, a pálya szélén napközis kisiskolások és szülők szurkoltak. Fogyott a sportszelet és a zsíros kenyér, szólt a zene, és még autogramosztás is volt. 

Négy iskola 7. és 8. osztályosokból álló csapatai játszottak az első ízben meghirdetett Nyitra Kupáért.

A cím otthon maradt, de valami komolyabb elindult.

A tornából hagyomány lesz.

- A Nyitra utcai iskolával nagyon jó a kapcsolatunk, és úgy döntöttünk az intézmény vezetésével és testnevelő tanárával, Jáger Sándorral közösen, hogy rendezünk egy nyár végi sportprogramot a gyerekeknek - fogalmazott a Frisss.hu-nak Németh Krisztián egyesületi elnök, az esemény egyik szervezője. Elmondta,

szívügyük a sport és a közösségformálás,

az idő is kedvezett, és szponzorokat is találtak a programhoz. A díjak, kupák, érmek megvásárlását a Falco Zrt. és a Haladás VSE támogatta.

Nem kell sok hozzá, hogy a gyerekek megmozduljanak, többek közt ez is az egyik fő célkitűzése az egyesületnek, miközben közösséget is formál a keleti városrészen. Törekvéseiket támogatja az iskola vezetése is.

Dr. Kalocsainé Magyar Éva igazgatónő lapunknak kifejtette: - Az idei évben csatlakoztunk az Aktív Iskola, illetve a Bozsik Programhoz is.

Ma van a magyar diáksport napja, ez különösen jó alkalom arra, hogy tető alá hozzunk egy ilyen focikupát.

Ilyen még nem volt itt, reményeink szerint azonban ennek folytatása is lesz - tette hozzá. Nagyon népszerű a foci az iskolában, a gyerekek közül többen egyesületi keretek között is sportolnak, ugyanakkor a többiek is szívesen lépnek pályára, és játszanak, ha lehetőségük van rá - tudtuk meg.

Négy iskola mérettette meg magát a rendezvényen, az eredmény a következőképpen alakult:

1. lett a rendező Nyitra utcai iskola,

2. a Reményik csapata,

3. a Váci iskola,

4. a Bercsényi focicsapata.

Különdíjak is gazdára találtak. Legjobb kapus: Kovács Viktor Luigi, legjobb mezőnyjátékos: Módli Samu, gólkirály pedig Kolompár Zénó.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére