Szöszi és Gomba: a barátság a meccs alatt felfüggesztve

mhn • 2011. november 19., szombat •
Folytatódik a 7. fordulóval ma a férfi NB I-es kosárlabda bajnokság. A vasi csapatok közül előzetesen a Falconak lesz nehezebb dolga, a szombathelyiek Sopronba látogatnak. Az éllovas Körmend Németh nélkül lép pályára, az utolsó előtti Debrecen otthonában.
Szöszi és Gomba: a barátság a meccs alatt felfüggesztve

Szoros a mezőny első fele a magyar férfi kosárlabda élvonalban. Az első öt csapatban már nincs veretlen, mindegyikük 5 győzelemmel és 1 vereséggel áll a tabellán. A vasi kosárlabda barátok nagy örömére az ’elit’ ötös tagja a Falco és a Körmend is. Mindkét megyei gárda remekül kezdte a szezont, bár inkább a szombathelyi csapat szereplése számít meglepetésnek, hisz a Rába partiak előzetesen is a bajnokság egyik esélyesének számítottak. A tabellán jelenleg, a 7. forduló előtt a Körmend áll az élen, Sabáli Balázs együttese 532 pontot dobott és 126-tal kevesebbet, 406-ot kapott A táblázaton a Körmend mögött Szolnok, Albacomp, Kecskemét, Falco a sorrend.

A szombathelyiek Sopronba látogatnak ma. A szomszédvári rangadó minden bizonnyal nagy izgalmakat hoz. A hűség városába hagyományosan sok szombathelyi szurkoló látogat el, így a drukkereken nem fog múlni. Ha a Falco csapatként funkcionál - ami a legnagyobb erőssége - begyűjtheti hatodik győzelmét, az otthon mindenkire veszélyes hűségvárosiak ellen.

A találkozón egykori csapata ellen lép pályára a válogatott Szabó Zsolt (képen baloldalt), aki két éves soproni kitérője alatt jó barátságot kötött az ottani játékosokkal, különösen Gombás Gáborral(képen jobbra). A Sopron hivatalos honlapján a Gomba névre hallgató erőcsatár úgy nyilatkozott, hogy megy a piszkálódás már jó pár napja Szöszi (Szabó Zsolt) és közte, és bár a barátságot a meccs idejére felfüggesztik; de ez a mérkőzés nem kettejük, hanem a két csapat csatája lesz

 

Kitűnő mérlegén ma 17 órától tovább javíthat az éllovas Körmend Debrecenben. A cívisvárosban nem lép pályára Németh István, a körmendi ikon bokasérüléssel bajlódik, míg Dávid Gergelynek az achillesével van gond. Ennek ellenére győzni utazott Debrecenbe a tavalyi bronzérmes; a Factum egyébiránt eddig egy mérkőzést nyert és utolsó előtti a tabellán.

közösség

további frisss

lap tetejére