Döntés előtt: Végzős középiskolások informálódhattak a munka világáról

• 2024. május 14., kedd •
Munkavállalás vagy továbbtanulás előtt álló végzős diákoknak tartottak előadást a szombathelyi Élelmiszeripari Technikumban. A házigazda Vaskapocs Egyesület közel 70 fiatalnak segített jó döntést hozni élete fontos időszakában.
Döntés előtt: Végzős középiskolások informálódhattak a munka világáról

- A Vaskapocs azért szervezte ezt a programot, mert tisztában vagyunk vele, hogy a végzős középiskolások számára ez egy aktuális kérdés. Sokan ezekben a hónapokban lépnek majd ki a munkaerőpiacra, és bár az interneten is bőséges információ érhető el a témában, más az, ha profi tanácsadóktól közvetlenül is hallhatnak az önéletrajzírásról, arról, hogy hogyan készüljenek fel egy állásinterjúra, valamint számos más gyakorlati tanácsot is kaphatnak - mondta Kovács Károly, a házigazda egyesület elnöke, aki szerint fontos, hogy ilyen előadások segítsenek a diákoknak az előttük álló döntések meghozatalában.

Horváthné Virág Krisztina a karriertervezéshez adott tippeket a végzős diákoknak. - Bemutatjuk számukra a munkaerőpiaci helyzetet, és arról informáljuk őket, hogy milyen diákmunkákat tudnak vállalni rajtunk keresztül. Gondolva a továbbtanulást választókra, gyakornoki programokat is tudunk kínálni - tájékoztatott a Prohuman Zrt. kirendeltségvezetője. Elmondta azt is, hogy jó tudni: október végéig érvényes a tanulók diákigazolványa, ezzel azok is vállalhatnak diákmunkát a nyáron, akik egyébként már munkát keresnek. Mindez segít átlépni számukra a felnőttkorba - jegyezte meg. 

Kiderült: bár sok információ és sablon elérhető már az interneten, például az önéletrajzíráshoz is, nem árt odafigyelni, pontosan mire kíváncsi az adott cég. Van, ahol fényképet is kérnek, ez esetben ne a közösségi médiában használt profilképüket küldjék el a fiatalok, inkább készítsenek egy üzleti jellegű fotót, amely komolyabb - hívta fel a figyelmet Horváthné Virág Krisztina.

A programon előadást tartott még online formában Tóth-Varga Virág HR-csoportvezető, szintén a Prohuman Zrt. képviseletében. Ő a társaságot is bemutatta, valamint naprakész gyakorlati tanácsokat adott a továbbtanulás, illetve a munkavállalás előtt álló diákoknak.

közösség

további frisss

lap tetejére