Plakátbotrány: Horváth Gábor szerint ki kell vizsgálni, nem történt-e hűtlen kezelés

vaol.hu • 2024. május 13., hétfő •
Plakátbotrány Szombathelyen: 30 napja van az Agora Savaria NKft. felügyelőbizottságának, hogy határozatot hozzon az ügyben - tudatta Horváth Gábor. A városi képviselő szerint ki kellene azt is vizsgálni, nem történt-e hűtlen kezelés.
Plakátbotrány: Horváth Gábor szerint ki kell vizsgálni, nem történt-e hűtlen kezelés

"Az áprilisi közgyűlésen dr. Szendrő-Németh Tamás az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont FEB-tagjaihoz érkezett levelét követően vizsgálatot kezdeményeztem" - kezdte szombati Facebook-bejegyzését Horváth Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP), az önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság felügyelőbizottsági tagja - erről írt a vaol.hu.

Véleményem szerint az Agora és a Szova által közpénzen megjelentetett közterületi hirdetéseivel nem az önkormányzat közgyűlése által elfogadott határozatot hajtja végre. A megjelent hirdetések az Éljen Szombathely! fedőnevű baloldali pártkatonákat magában foglaló egyesület kampányát támogatják

- írta Horváth Gábor, hozzátéve: felmerül a tiltott kampányfinanszírozás gyanúja. 

A szombathelyi önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok számos hirdetése és a baloldali jelölő szervezet, az ÉSZ választási plakátjai között feltűnő a hasonlóság.

Horváth: Az ÉSZ honnan tudott ennyi pénzt összeszedni a kampányára?

A fideszes képviselő emlékeztetett a Vas Vármegyei Területi Választási Bizottság csütörtöki határozatára, amit Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) kifogása alapján hoztak meg. A benyújtott dokumentumokat továbbítják az ügyben hatáskörrel rendelkező Állami Számvevőszék számára. 

Azon az állásponton vagyok: ki kellene vizsgálni azt is, nem történt-e hűtlen kezelés az ügyben? Vajon az ÉSZ honnan tudott ennyi pénzt összeszedni a kampányára?

- közölte Horváth Gábor. Hozzátette azt is: "A szombathelyi baloldalnak nem elég a saját kampányára elköltött iszonyatos mennyiségű pénz, még a szombathelyiek pénzét is felhasználhatja". 

Neményék évekig eljátszották, hogy nincs pénz semmire, ezért kiárusították a szombathelyiek vagyonát. A választások évében hirtelen mindenre is lett pénz. Ébredj, Szombathely!

- fogalmazott az önkormányzati képviselő. 

A plakátügyben hoz-e határozatot a feb a választásokig?

A vaol.hu megtudta azt is: az Agora Savaria NKft. felügyelőbizottsága - az összes beérkezett adat értékelése után - 30 napon belül hoz határozatot. A László Győző alpolgármester által elnökölt testület csütörtökön - május 9-én - ülésezett. Köztudott, június 9-én tartják az önkormányzati választást. 

Feb-vizsgálat során szúrták ki a gyanús bankkártyahasználatot is

Kétségtelen: a médiaközpont felügyelőbizottsága lelkiismeretesen végzi munkáját. Emlékezetes marad, hogy 2020 januárjában egy feb-vizsgálat során szúrták ki azt a három gyanús esetet (aggályos bankkártyahasználat és szállodai számlák), ami után Nemény András polgármester belső vizsgálatot indított. Az akkori  - 2019-ben a baloldali többség által kinevezett - ügyvezető igazgatónak távoznia kellett, és büntetőfeljelentés is született az ügyben. A szombathelyi médiaközpont és az Agora összeolvadása ezt követően történt. 

közösség

további frisss

lap tetejére