A bölcsőde több, mint gyermeknevelés: A család, az egészséges életmód, a világ felfedezése a lényeg

vaol.hu • 2024. május 12., vasárnap •
Körülbelül ötszázan vettek részt a második szombathelyi Bölcsődei Expón a Kámoni Arborétumban.
A bölcsőde több, mint gyermeknevelés: A család, az egészséges életmód, a világ felfedezése a lényeg

Az időjárás kegyes volt a kicsikhez és szüleikhez, napsütésben telt a délelőtt - írja a vaol.hu, ahol még több kép található az eseményről.

A Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője, Sebestyén Bianka elmondta, nagy az igény a szombathelyi családok részéről, hogy egy kötetlen, játékos, színes rendezvényen megismerkedjenek a bölcsik tevékenységével, a kisgyermeknevelőkkel, a szakmai programokkal. Szombathelyen 8 bölcsőde és két minibölcsőde várja a legkisebbeket, mindegyikükkel találkozhattunk az expón, lehetőség nyílt a személyes kapcsolatok kialakítására az intézmények vezetőivel és kisgyermeknevelőivel.

- A bölcsődék tevékenysége alapvetően négy területre osztható: a legfontosabb, hogy mi nem csak a gyerekekkel, hanem az egész családdal foglalkozunk, a család erősségeire építünk. Nagyon nyitott intézmény vagyunk, rendszeresen tartunk hasonló programokat, igyekszünk bevonni a szülőket is a tevékenységeinkbe.

A másik, amit fontosnak tartunk, az egészséges életmódra nevelés. Főzőkonyhával is felszerelt a szombathelyi bölcsődék, nagy hangsúlyt fektetünk a kicsik megfelelő táplálkozására és a kultúrhigiénés nevelésre is. Harmadik pillérünk az érzelmi nevelés, az apróságok megtanulhatják a társas kapcsolatokon keresztül az empátiát, a toleranciát, a játékok megosztását, a társas élet működését, ez pedig nagy segítségünkre lesz a későbbiekben. Végül pedig a minél több tapasztalat szerzéséhez, a világ megismeréséhez és felfedezéséhez is hozzájárulnak a bölcsis élmények a kicsik számára. - fogalmazott Sebestyén Bianka főszervező.

A rendezvényen bemutatkoztak a bölcsődékben folyó különböző tevékenységek, mint például a TSMT torna és a ringató foglalkozások, valamint számos előadás is szólította meg a kisgyermekes szülőket. Lehetőség volt részt venni nevelési és szobatisztasági tanácsadásokon, ahol a szakemberek válaszoltak a kérdésekre, és segítséget nyújtottak a mindennapi kihívások megoldásához. Emellett gyerekkönyveket és játékokat is lehetett vásárolni a kicsik számára. Az ugrálóvár és a különböző kézműves és játékos foglalkozások szórakoztatták a gyermekeket, miközben a szülők kötetlenül beszélgethettek a bölcsődei szakemberekkel.

közösség

további frisss

lap tetejére