Zoran Martic a Körmend új edzője

• 2012. február 20., hétfő •
Menesztették Sabáli Balázst, a Körmend vezetőedzőjét. A csapat tulajdonosa Szabó-Forrai Zsolt - az élvonalbeli csapat hivatalos oldalán megjelent -közleményében, az elmúlt időszak gyenge játékával indokolta a döntést. A 10 éve Szolnokon dolgozó szlovén tréner, Zoran Martic lett az új edző Körmenden. A piros-feketék pénteken hazai pályán kaptak ki az Albacomptól 24 ponttal (71:95), egyébként harmadik a tabellán.
Zoran Martic a Körmend új edzője

Sabáli Balázs még a tavaly decemberi Falco elleni győztes meccsen irányítja a Körmendet

Szabó-Forrai Zsolt a Körmend kosárlabdacsapatának tulajdonosa az alábbi közleményt írta:

'"Az elmúlt időszak gyenge játéka miatt a Fortress Lami-Véd Körmend vezetése úgy döntött, hogy megköszöni a vezetőedző, Sabáli Balázs eddigi munkáját. Hétfőtől már nem ő irányítja a csapat felkészülését.   Az új vezetőedző munkába lépéséig a csapatot az eddigi másodedző, Hencsey Tamás irányítja. A csapattal kapcsolatosan a jövő héten további bejelentések lesznek."

Időközben megegyeztek az új edzővel is. A klub vezetése két neves szlovén szakemberrel tárgyalt a Körmend vezetőedzői posztjának betöltéséről.Közülük Zoran Martic fogadta el a felkérést.

 

Zoran Martic (foto:unionolimpija.blog.siol.net)

A 47 éves szlovén edző évekig dolgozott az Olimpija Ljubljana csapatával, de tréner volt a Krka Novo Mesto együttesénél, az Apoel Nicosiánál, a podgoricai Buducsnosztnál, valamint a Pivovarna Lasko és a Helios Domzale csapatánál is.  A szlovének 20 éven aluli válogatottjával Európa-bajnoki címet nyert az U 22-es csapattal Eb ezüstöt. Dolgozott Magyarországon is, 10 éve ő volt a  Szolnok trénere, akkor a negyeddöntőig jutott.

közösség

további frisss

lap tetejére