Horkai György: a magyar fiatalok ott vannak a világ élmezőnyében

SzR-HE • 2015. augusztus 05., szerda •
A hétvégi nemzetközi vízilabda utánpótlás torna legjobb kapusának Vogel Somát választották, a legjobb magyar játékos pedig Manhercz Krisztián lett, szóval a fiatal magyar pólósokat jelenleg is a földkerekség legjobbjai között jegyzik.
Horkai György: a magyar fiatalok ott vannak a világ élmezőnyében

Ismeretes, hogy a hétvégén megrendezett IV. Savaria Nemzetközi Férfi Utánpótlás Vízilabda Tornát a magyar fiatalok nyerték meg. A frisss.hu ezután kérte fel Horkai György szövetségi kapitányt, hogy értékelje a hazai fiatalokat, és a szombathelyi tornát. 

Elégedett a szövetségi kapitány?

Azt gondolom, hogy rendkívül pozitív volt mindhárom nap, ezúton is szeretném megköszönni Szombathelynek és a Pannonsport Kft-nek a megszokott magas színvonalú rendezést és persze a vízilabda szövetségnek is a segítséget, mert azt hiszem erre még nem volt példa, hogy egy évre előre tudunk dolgozni, illetve tervezni. 

Ez mit jelent pontosan?

Az 1998-as korosztály, tehát az U18-asok számára jövőre lesz a világbajnokság és ez a torna jó alap volt, hogy megtudjuk, ki mit tud, illetve hol tart. A csapat tagjainak zöme itt volt, persze Szombathelyre mindenki szívesen jön. 

Ott vagyunk a világ élmezőnyében?

Nagyon jó és nagyon fontos három mérkőzés volt ez, mely bebizonyította, hogy igen, ott vagyunk a világ élmezőnyében. Az, hogy most mi nyertünk, örvendetes, de lehet, hogy a következő meccset a szerbek nyernék, igazából ennek most nincs jelentősége. Szeretném megköszönni az 1995-ös válogatott tagjainak, Manhercz Krisztiánnak, Vogel Somának, Nagy Ádámnak, hogy itt voltak velünk. A kemény olaszországi munka után nekik nem volt kötelező ez a torna, mégis nagyon szívesen jöttek és győztek is. A pozitív hozzáállásukat mutatja a siker.      

Volt egy szombathelyi vízilabdázó is a tornán, a mindössze 15 esztendős Kovács Barnabás...  

Barna nagyon tehetséges fiatal kapus. Szombathelyen kipróbáltunk mindenkit, így őt is. Novembertől pedig egyre több lehetőséget adunk az 1997-es és az 1998-as korosztály tagjainak is. Közös összetartások lesznek, verseny lesz minden pozícióért, így a kapusok között is. Nagyon jó ez a korosztály, és már kopogtatnak az 1998-asok, az 1999-esek, sőt a 2000-es születésűek is. Ha valaki ügyes és tehetséges, akkor a válogatottban a helye. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére