Vízilabda: A németek sem úszták meg

szróbert • 2014. július 20., vasárnap •
Noha nehezen indult számunkra a németek elleni meccs, a harmadik negyedben eldöntötték Benedek Tibor fiai az összecsapás kimenetelét. Mivel a szerb-horvát meccs döntetlen lett, már szombat este csoportelső lett a magyar férfi vízilabda-válogatott. A szövetségi kapitány a köztévének azt mondta, hogy a hétfői, horvátok elleni találkozón is győzni akar a csapat.
Vízilabda: A németek sem úszták meg

Magyarország - Németország 16-8 (4-3, 5-4, 3-0, 4-1)

Az első negyed elején a németek szerezték meg a vezetést, majd újra ők voltak eredményesek, erre pedig Hosnyánszky válaszolt, 1-2. Aztán Stamm és Vámos is gólt lőtt, majd Decker Ádám már ki is egyenlített, 3-3. Sőt! A világ legjobb vízilabdázójának megválasztott Varga Dénes egy mesteri ejtése után már a hazai vezetésnek örülhetett a kilátogató mintegy 5 ezres közönség. 

A második nyolc percet nagyon jól kezdték a vendégek, hiszen 3 perc alatt megfordították az állást, 4-5. Aztán a Varga testvérpár fantasztikus összjátéka egyenlítést jelent, de nem sokáig örülhettünk, mert a németek megint visszaszerezték a vezetést, aztán Varga Dénes újra gólt dobott, 6-6. A hetedik német találatra Erdélyi Balázs felelt, majd Varga Dániel büntetőből fordított, 8-7. Szívós Márton pedig a kilencediket is bevágta a negyed vége előtt, 9-7.

A harmadik negyedet azzal kezdte Hosnyánszky, hogy belőtte a tizediket, Varga Dénes pedig a tizenegyediket, 11-7. Aztán sokáig semmi, majd Madaras Norbert ötre növelte a fölényt, most már fellélegezhetünk, 12-7. 

Az utolsó negyedben a németek hamar szépítettek, ám Hárai Balázs hamar lecsillapította az ellenfelet, majd Varga Dénes, aztán Vámos Márton is még eggyel megtoldotta, 15-8. Hárai Dénes pedig gondoskodott róla, hogy kétszer annyit dobjunk, mint a németek, a végén már megalázó lett a különbség, 16-8!  

közösség

további frisss

lap tetejére