Radics Gigi villámlátogatása Szombathelyen

FE • 2013. április 08., hétfő •
Különleges vendéget fogadtunk szombaton a FrisssFM stúdiójában. Radics Gigi a Megasztár 6. szériájának győztese volt a vendégünk, aki többek között arról is beszámolt, hogy mi a helyzet a szerelemmel, hogyan élte meg „Úgy fáj” című dalával kapcsolatban a plágiumvádat és hogyan készül a szombat esti szombathelyi koncertjére.
Radics Gigi villámlátogatása Szombathelyen

Mint arról már korábban beszámoltunk a 16 éves tehetség Radics Gigi ezen a hétvégén, szombaton ad koncertet az AGORA - Művelődési és Sportház nagytermében a Savaria Szimfonikus Zenekarral. Gigi mellett a másik sztárvendég egy szintén közkedvelt megasztáros, Kökény Attila lesz.

Az elmúlt hétvégén a fiatal lány villámlátogatást tett Szombathelyen. Gigi ebédelt egy jót a városban, sétált egyet a Fő téren, kutyát sétáltatott, ellátogatott szerkesztőségünkbe, majd pedig az esti Falco meccsen az énekes dobta fel a labdát a fiúknak.

Híre gyorsan körbejárta a várost. Hallgatóinktól záporoztak a kérdések. Ugye Gigi élőben is olyan aranyos mint a tévében? Válaszunk: nem. Gigi nem csak aranyos, hanem egy magával ragadó személyiség, a maga kis szerénységével és jófejségével együtt. Ilyen jó hangulatban beszélgetett a FrisssFM stúdiójában, Farkas Eszter műsorvezetővel.

A FrisssFM stúdiójában Farkas Esztivel

Mi járatban vagy Szombathelyen?

- Lesz egy nagy koncertem a Savaria Szimfonikus Zenekarral. Nagyon remélem, hogy mindenkinek tetszeni fog -kezdi a beszélgetést Gigi. Egyrészt el kell mondanom, hogy Szombathely gyönyörű. Teljesen el voltunk ájulva édesapámmal, hogy mennyi dolog van itt. Nagyon sok helyen voltunk. Voltunk a Fekete István Állatvédő Egyesületnél kutyát sétáltatni. Én most nem fogadtam örökbe egy kutyát sem, mert van egy kiskutyám, de szívem szerint az összeset hazavinném, nagyon sajnálom őket és szeretem az állatokat. Körbenéztünk, ettünk jókat, voltam a csokigyárban, minden finomságot megkóstoltam, nagyon jól éreztem magam.

Gigi és Maki

Volt kedvenc kutyád?

- Igen volt – vágja rá a választ az énekesnő. Mindjárt kiszúrtam magamnak egyet. Úgy hívják, hogy Maki. Palotapincsi és eszméletlen cuki feje van. Mondtam, hogy őt akarom sétáltatni, nagyon remélem, hogy sikerül találnia gazdát, mert nagyon aranyos kiskutya.

Szombaton tehát koncert. Azért egy szimfonikus zenekarral énekelni nem biztos, hogy egyszerű dolog...

- Így van. Egy előadónak mindig nagyon nagy megtiszteltetés, amikor egy ilyen felkérést kap. Valamilyen szintű elismerés is, nem csak arról van szó, hogy az ember csak popdalokat énekel, hanem más műfajú dalokat is. Nagyon örültem ennek a felkérésnek. Ez lesz a második alkalom, hogy éneklek a Savaria Szimfonikus Zenekarral és hát imádom őket tényleg , annyira profik. Remélem, hogy jól fog sikerülni a koncert és mindenkinek tetszeni fog.

Milyen dalokat lehet majd hallani?

Lesznek saját dalok. Lesznek kicsit populárisabb dalok és jazz dalok. Választottam a kedvenceim közül, például Beyonce – nevet fel a lány, és hozzá teszi - az nem maradhat el. Lesz a Summer time az picit jazz-esebb dal. Próbáltam úgy összeválogatni, hogy mindenféle stílusból legyen. Metal rock az nem lesz, az nem én vagyok. De ezen kívül megpróbáltam mindent bevetni.

Mi történik egy ilyen nagy koncert előtt? Hogyan zajlanak az előkészületek, próbák?

Mivel Szombathely és Budapest nincs olyan közel egymáshoz, és nyilván a Savaria Szimfonikus Zenekartól nem várhatjuk el, hogy elutazzanak Budapestre, ezért ők most próbálni fognak pénteken külön. Én pedig szombaton a saját zenekarommal jövök és elpróbáljuk közösen a műsort. Nem lesz gond hiszen mindenki profi. Örülök, hogy sikerült ezt így összehozni.

Mi a helyzet most Amerikával illetve ezekkel a tervekkel, hogy külföldre mennél énekelni?

Vannak kilátások, de ezeket még nem szeretném elárulni. Ezek kis kulisszatitkok, de szerintem egy pár hét, vagy hónap múlva ki fog derülni- mondja Gigi. Voltunk Amerikában tavaly szeptemberben és az, vadonatúj érzés volt. Mint a dalomban. Én már hat éves korom óta vágytam Amerikába. Apukámmal mindig arról álmodoztunk, hogy egyszer majd sikerül kijutni, és hogy klippet forgatni, az még álmomban sem jutott eszembe.

Volt esetleg az életedben olyan időszak, mikor úgy gondoltad, hogy nem az éneklést választod, hanem más pályára lépsz?

- Nem. Én jelentkeztem a Megasztár 4-be, 5-be és végül a 6-ba. Nagyon sokat próbálkoztunk. Volt egy zenekarom akik 8 éves korom óta kísértek engem. Apukám alapított nekem egy együttest és velük jártam az országot. Visszatérve a kérdésre: nagyon el voltam keseredve, amikor a Megasztár 5-ből kiestem. Akkor azt éreztem, hogy most mindennek vége, ez egy percig tartott és utána már nem éreztem ezt. De nagyon nehéz volt. Ezeket a dolgokat megélni, nagyon rossz érzés az ember számára. De egy perc után már arra törekedtem, hogy mi lesz a következő lépés. Nyilván egy-két hétig rossz volt. Mikor a Megasztár 6 elindult és promózták a tv-ben, akkor gondolkodtam, hogy jelentkezni kéne, de mégse. Aztán az utolsó pillanatban, mikor már csak 1 nap volt hátra eldöntöttem, hogy mégis szeretném. Aztán elindultam és sikerült.

Azért nem lehet egyszerű ekkora népszerűséget lelkileg feldolgozni. Sikerült?

- Megmondom őszintén még mindig nem fogom fel, hogy mi történik velem – mosolyodik el Gigi. Szerintem ezért is kezelem ilyen jól. Egy dolog volt, amit megtapasztaltam így a média terén, hogy vannak dolgok, amik nem csak szépek. Például volt az Eurovíziós Dalfesztiválon ez a plágiumügy. De tudod, hogy kezeltem? Mikor megtudtam, hogy ezzel vádolnak engem, felmentem a szobámba, elénekeltem két Beyonce dalt, elmentem shoppingolni és utána semmi bajom nem volt. Szerencsére jól tudom kezelni ezeket a dolgokat és természetesen a család az mindig támogat és megvéd.

Van két dalod is ami az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend, a mi rádiónkban mindenképp. Mikor rukkolsz elő valami újdonsággal?

- Annyit elárulhatok: apukámmal írtunk pár dalt a lemezemre, sőt én is írtam egyet. Reméljük most sikerül egy olyan dalt összehozni, ami jól jöhet majd, és hát dolgozunk rajta, hogy legyenek új dalok.

Hogy néz ki nálatok egy „családi dalszerzés”?

- Anyukám folyamatosan a konyhában van, az öcsém játszik, mi meg apukámmal otthon zenélünk. Berendeztünk otthon egy kis stúdiót, apukám leül a zongora elé és játszik különböző akkordokat én pedig ráéneklek és ami tetszik azt fe szoktuk venni. Így alakul a dalírás.

Mi a helyzet a szerelemmel?

- Egyszerű a válasz. Semmi – nevet fel Gigi. Nagyon sok dolog van most az életemben, erre nem igazán jut idő. Azt mondom, el fog jönni ennek is az ideje. Most nem keresem, majd egyszer rám talál. Olyan lány vagyok, aki bízik a szőke hercegben. Ha nem is szőke, de herceg legyen – zárja le mosolyogva a beszélgetést Radics Gigi.

 

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére