Jennifer Lawrence olvasójegyet váltott a Szabó Ervin Könyvtárba

index.hu • 2024. március 11., hétfő •
A színésznő rajong Budapestért.
Jennifer Lawrence olvasójegyet váltott a Szabó Ervin Könyvtárba

Jennifer Lawrence néhány évvel ezelőtt a Vörös veréb című film főszereplőjeként forgatott Budapesten, s bár egy görbe estén részegen egy igazi kocsmai verekedésbe keveredett, a főváros teljesen magával ragadta őt - írja cikkében az index.hu. Az Oscar-díjas színésznő nem sokkal a felvételt követően, pontosabban a film londoni bemutatóján Návai Anikónak azt is ki merte jelenteni, hogy:

Már mondtam neked, magyar vagyok, és Budapest az otthonom. Rajongok Budapestért, el sem tudod képzelni, mennyire. […] Az emberek imádnivalóak, a kultúra különleges, a város gyönyörű. Imádom!

Azt, hogy Lawrence tényleg rajong a magyar fővárosért, mi sem bizonyítja jobban, hogy egy különleges szuvenírrel távozott innen. Pontosabban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtártól kért emléket, ami 1931 óta működik a Kálvin téri Wenckheim-palotában, és ami az utóbbi években több külföldi film forgatási helyszíne volt.

Egyes színészek – ha már nálunk járnak, akkor – a könyvtárral is megismerkednek, így volt ez például Jennifer Lawrence esetében, aki a Vörös veréb forgatása alkalmával közvetlennek bizonyult, még olvasójegyet is kért emlékül

– jegyezte meg az enbudapestem.hu-nak a FSZEK frissen kinevezett főigazgatója, Kovácsné Koreny Ágnes, aki arra is kitért, hogy a forgatásokról nem lehet információkat megosztani, a munkatársakat ugyanis szigorú titoktartás köti.

A forgatásokhoz bérelt könyvtári területekre a könyvtár munkatársai nem léphetnek be, s természetesen nem készíthetnek képeket sem a forgatásokról. Előfordul azonban, természetesen, hogy a rajongók hírét veszik, hogy egy neves színész itt forgat, vagy látják a könyvtár körüli külső területeken, utcákban a filmes autókat, a kosztümös statisztákat – ilyen esetekben volt már, hogy többen összegyűltek a Szabó Ervin téren, hátha megpillanthatnak egy-egy hírességet.

közösség

további frisss

lap tetejére