Rendkívüli: Sokkal olcsóbb lesz idén a Sziget Fesztivál

• 2024. április 25., csütörtök •
Hiába a 2023-as infláció, a Sziget Fesztivál szervezői nem emelnek az áraikon. Sőt, a belépők (jegyek és bérletek) idén olcsóbbak lettek, mint egy évvel korábban. A Sziget Fesztivál igazgatója, Kádár Tamás elmondta, hogy idén az ételek árát is igyekeznek lenyomni, valamint kiemelte, hogy az itallapon nem történik drágulás.
Rendkívüli: Sokkal olcsóbb lesz idén a Sziget Fesztivál

Soha nem fordult még elő, hogy egyik évről a másikra olcsóbb legyen a Sziget Fesztivál. Most azonban az is eljött - írja a Világgazdaság. A hatnapos fesztiválbérlet az idén 132 900 forintba kerül, ami körülbelül 20 ezer forinttal kevesebb, mint tavaly – mondta el a fesztivál igazgatója, Kádár Tamás.

A háromnapos bérletek a tavalyi 112 000 forint után idén 92 900 forintba kerülnek. A napi jegyeknél is történt változás. Az egyes napokon különböző árakkal találkozhatunk, a fellépők függvényében. Egyes napokon itt is megvágták az árakat. Naptól függően 32 900 és 42 500 forint között mozognak a napi jegyek, de a legdrágább árat mindössze augusztus 12-én, hétfőn kérik majd el a belépésért. Ezek az árak ráadásul elővételben még alacsonyabbak.

Mindezek mellett a szervezők idén egy teljesen új jegytípust is bevezettek. A 21&Under Teljes Fesztivál Bérlet, ahogy a neve is sugallja, a 21 és az alatti vendégeket célozza. Számukra a hatnapos fesztivál 108 900 forintba kerül.

Nem csak a belépők lesznek olcsóbbak a Sziget Fesztiválon
Kádár Tamás elmondta, hogy minden évben sok kritikát kapnak a drága vendéglátóhelyek miatt a Sziget Fesztiválon. Tavaly emiatt bevezették a budget food menüt, hogy mindenki számára legyen elérhető áron kész étel a fesztiválon. A budget food kezdeményezés azt jelentette, hogy minden ételt kínáló vendéglátónak kötelező volt egy főtt ételt 2500 forintos áron adnia. A legtöbb helyen ezt letudták egy tál sült krumplival és szósszal, de a fesztiváligazgató elmondta, hogy idén minden pályázó vendéglátóstól részletes menüt kértek be, hogy lássák ki, mit, mennyiért tervez árulni.

Kádár Tamás hozzátette, hogy az italok esetében megtartják a tavalyi árakat. A 2023-as Sziget Fesztiválon a budapesti felkapott pubok és szórakozóhelyek áraihoz igazították az italok árlistáját, idén viszont nem drágítanak ezen a téren.

Kádár Tamás kifejtette, hogy a Sziget Fesztivál egy befektetés, a cél az, hogy a vendégeik jövőre is visszatérjenek. Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy a magyar vendégek kezdenek egyre nagyobb számban érdeklődni a fesztiválért. Sokszor hangoztatott kritika a Szigettel kapcsolatban, hogy már nem a magyaroknak, hanem a külföldieknek szól. A fesztiváligazgató elmondta, hogy az idei early bird bérleteket túlnyomó többségben magyar vendégek vásárolták meg.

A Sziget Fesztivál sajtótájékoztatóján mindezek mellett bejelentették a rendezvény utolsó sztárfellépőjét, az ausztrál énekesnőt és dalszerzőt, Kylie Minogue-ot.

Kádár Tamás a sajtótájékoztató után a Világgazdaságnak azt is elmondta, hogy hatalmas az érdeklődés az idei fesztivál iránt, ezt már az előzetes jegy- és bérleteladásokból is látják. Hozzátette, hogy erre szükség is lesz, mivel a 2021–2022-ben elmaradt fesztiválok 2,2 milliárd forintos veszteséget jelentettek a Sziget Zrt.-nek. A 2022-ben újra induló, rendhagyó fesztivál ugyan termelt 400 millió forint nyereséget, de a fesztivál igazgatója elmondta, hogy a tavalyi, 2023-as Sziget Fesztivál veszteséges lett. Kádár Tamás szerint ez elsősorban a nagymértékű fejlesztések miatt alakult így.

Forrás: vg.hu
Fotó: Mónus Márton / MTI

közösség

további frisss

lap tetejére