Bodrogi Gyula: Azért vagyok a leghálásabb, hogy még élek

origo.hu • 2024. április 15., hétfő •
"Rafinált dolog ez a kilencven év... sokan keresnek, hívnak, interjúkat szeretnének velem készíteni, ami egyrészt nagyon megtisztelő, másrészt elszomorító, mert ezt mindenki különlegesnek tartja. Nem olyan természetes, hogy eddig elevickél az ember."
Bodrogi Gyula: Azért vagyok a leghálásabb, hogy még élek

Ezt mondta Bodrogi Gyula, Kossuth-díjas színész, a Nemzeti Színház művésze az Origónak. Arról is beszélt, hogy szerinte milyen a jó színház, mit jelent az, ha a színház szórakoztat, miért nem szeret veszekedni, és miért a leghálásabb az életében.

"Nekem az a jó színház, amikor a közönséggel együtt lélegzünk. Imádnivaló a színésznek, amikor a nézőkkel - néhány száz emberrel - együtt él, együtt gondolkodik, együtt sóhajt és nevet. Kialakul egy légkör, ami  maga a színház." - mondta Bodrogi Gyula, akivel a Nemzeti Színházban készített a lap egy rövid beszélgetést. A színész szerint az a jó színház, ahol az emberek jól érzik magukat.

"Akár tragédia, akár komédia, akár színmű, akár okos dolgokról, akár hülye emberekről szól a darab, ha nem szórakoztatja a nézőt, akkor az az előadás nem jó. És ez nem azt jelenti, hogy harsányan nevetni kell végig... nem... Szórakoztatás az is, ha a néző megdöbben, elgondolkodik, meghatódik. A lényeg az, hogy az előadás kiemelje a mindennapokból." 

Videó az eredeti cikkben az origo.hu-n.

közösség

további frisss

lap tetejére