A legjobban kereső hollywoodi színésznők

Frisss,MTI • 2013. július 31., szerda •
Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Kristen Stewart lettek az elmúlt év legjobban kereső hollywoodi színésznői, egy amerika magazin a Forbes listája alapján.
A legjobban kereső hollywoodi színésznők

Forrás: forbes.com

Angelina Jolie 33 millió dolláros keresetével könnyedén túlszárnyalta az idei Oscar-díjas Jennifer Lawrence-t, aki 26 millió dollárt (5,9 milliárd forintot) tett zsebre, és az Alkonyat-filmek hősét, Kristen Stewartot, aki 22 millióval (ötmilliárd forinttal) lett harmadik. - derült ki a Forbes kedden közzétett ranglistájából.

  

Forrás: forbes.com

A két éve A vér és méz földje című boszniai háborús drámával rendezőként is bemutatkozó sztár, hat gyermek édesanyja, keresetével könnyedén túlszárnyalta az idei Oscar-díjas Jennifer Lawrence-t, aki 26 millió dollárt (5,9 milliárd forintot) tett zsebre, és az Alkonyat-filmek hősét, Kristen Stewartot, aki 22 millióval (ötmilliárd forinttal) lett harmadik. A Forbes a 2012 júniusától 2013 júniusáig terjedő időszakban adta össze a színésznők jövedelmeit a lista elkészítéséhez.

"Hollywood nem fordult el Jolie-tól, ő még mindig az a színésznő, aki egy megfelelő filmért, mint amilyen a legutóbb a Disneynél forgatott Maleficent című mese, 15 millió dollárt is kérhet" - értékelte Dorothy Pomerantz, a Forbes.com szakírója.

A 38 esztendős Jolie a közelmúltban azzal a bejelentésével rázta meg a világot, hogy az esetében igen magas örökletes rákkockázatokat kikerülendő mindkét mellét eltávolíttatta. 

A színésznővel forgatott Maleficent című Csipkerózsika-feldolgozás jövő nyáron kerül a mozikba.

Jennifer Aniston húszmilliós bevételével a negyedik helyet kaparintotta meg, Emma Stone pedig, aki A csodálatos Pókemberben szerepelt, 16 millió dollárral lett az ötödik. Sandra Bullock, a tavalyi harmadik most hetedikként szerepel 14 millióval, Julia Roberts pedig a hatodik helyről visszacsúszva a tizedik a ranglistán. 

A Forbes a színésznők ügynökeitől, menedzsereitől és a filmipar egyéb befolyásos tagjaitól kért felvilágosítást a pénzügyeikkel kapcsolatban.

közösség

további frisss

lap tetejére