Roncstemetővé avanzsált a szombathelyi Bartók Béla körút?

Szöveg és fotó: NagyRobert • 2016. augusztus 09., kedd •
Megtört fekete Renault keresi, várja gazdáját - publicisztika.
Roncstemetővé avanzsált a szombathelyi Bartók Béla körút?

Nagyjából két hete volt egy kisebb koccanás egy kenyérszállító teherautó és a képen látható fekete Renault főszereplésével a Bartók Béla körút és a Bolyai János utca kereszteződésénél. Hogy ki merre és hogyan tartott, esetleg, hogy milyen volt szőkesége, senki sem tudja már, csak annyi biztos, hogy rendőrt, tűzoltót és mentőt sem láttak az itt lakók. A nagyobb autó a saját kerekein távozott a helyszínről, a lenullázott francia járgányt meg néhány járókelő rángatta le az útról, a sofőrje pedig gyalog el - ahogy az egy forgatókönyvben állna.

Szóval két hete, majd minden nap le akarom fotózni ezt a látványt, de eddig valahogy mindig kimaradt. Közben ez a sérült fekete Renault ott rohad a Bartók Béla körút parkoló sávjában, duplán szabálytalanul, egyrészt forgalommal szemben állva, másrészt kicsit túllógva egy parkolni és várakozni tilos táblán. Ezen az állapoton az sem segít, hogy a jard gyakori vendég a környéken, legutóbb hétfőn tűnhetett volna fel annak a rendőrjárőrnek, ami közvetlenül a meggyalázott kocsi mellett állt meg, amikor átengedett a zebrán, mert épp az út túloldaláról is le akartam fotózni a jelen állást.

Két hete annak is, hogy a környékbeliek minden nap megcsodálhatják a roncsot, amit látszólag mindenki lesz@rt már, többek közt a galambok is, a gazdája meg pláne. Pedig nem túl esztétikus látvány, az autó hiányát meg azért csak észreveszi az ember. Persze, elképzelhetjük az autó tulaját, de azért az nem túl valószínű, hogy egy olyan ember lenne, akinek minden nap van mit leamortizálnia. A viccet félretéve, azért elvihetné, illetve elvitethetné a roncsot a Bartók Béla körútról és csak halkan jegyeznénk meg, hogy feltalálták már a lopóautó intézményét is, ha már a tulajnak nincs rá gondja.

És ha már két hét, akkor még kettő, és teljesen megszokja az ember, majd elkezd valami avantgárd utcai műalkotásként tekinteni erre a francia mocsokra, ami egyszer rég ide került és itt is maradt. Végül elmúlnak majd a kéthetek sorban, ha most nem, talán a következő lomtalanításkor valaki elviszi, ha mást nem, legalább egy-két darabját. Zárásként pedig csak annyit, hogy megtört fekete Renault a Bartók Béla körút parkolósávjában keresi-várja tulajdonosát, mert most már nagyon ideje lenne hazamenni...

közösség

további frisss

lap tetejére