Magyar-osztrák előtt: a helyi képviselők szerint továbbjut csoportjából a magyar csapat

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2016. június 14., kedd •
Mindenki, így a szombathelyi politikusok is figyelemmel kísérik a foci EB küzdelmeit. Lendvai Ferenc, Kántás Zoltán és Balassa Péter önkormányzati képviselők is egybehangzóan úgy vélik, hogy továbbjut csoportjából a magyar válogatott. Kedd este a szomszédok ellen tehetünk egy lépést ennek érdekében.
Magyar-osztrák előtt: a helyi képviselők szerint továbbjut csoportjából a magyar csapat

A szombathelyi kormánypárti frakcióvezető, Lendvai Ferenc fiával követi majd a magyar csapat szereplését. 


Nagy szurkolói vagyunk mindketten a magyar válogatottnak. Jómagam 30 éve várok arra, hogy világeseményen szerepeljen a válogatott, és mivel a fiam 18 esztendős, ő még nem láthatta a nemzeti színeket sem EB-n, sem VB-n. Ahhoz nem volt bátorságunk, hogy kiutazzunk Franciaországba, így a tévé előtt követjük majd az eseményeket. Nagyon szorítunk a magyaroknak és persze a szombathelyieknek is. Még emlékszem Dino Zoffra, aki a legidősebb világbajnok csapattag lehetett, most Király Gáborra emlékeznek majd sokan, aki a legidősebb EB résztvevő lehet és lesz is. Bízom benne, hogy már kedden vele kezdődik a névsor - tudtuk meg Lendvai Ferenctől, a Városházán.

Kántás Zoltán képviselő is a foci szerelmese, ő maga is játszik, így nem, csoda, hogy ő is követi majd az eseményeket. 


Azt gondolom, hogy egy tisztes helytállást elvárhatunk a magyar válogatottól. Azt várom, amit a jégkorong-válogatottól is, vagyis egy megalkuvás nélküli, 90 percen át tartó küzdelmes hajtást. Titkon persze reménykedem abban, hogy egy győzelemmel és egy döntetlennel továbbjutnak Király Gáborék - nyilatkozta honlapunknak Kántás Zoltán. 

A Haladás egykori labdarúgója, Balassa Péter, a Jobbik képviselője is napi szinten figyeli majd az eseményeket. 
Igyekszem minden meccset megnézni. Sokan temetik ezt a csapatot, de én nem így vélekedem. A magyar válogatott csak nyerhet, hiszen 44 év után vagyunk EB-n és 30 év után világeseményen. 


Egyrészt Király Gábor minden idők legidősebb Európa-bajnoki résztvevője lesz, ha az osztrákok ellen védeni fog. Biztosnak tűnik Gábor mellett Guzmics Richárd helye is, tehát két szombathelyi is ott lehet a védelemben. Nagyon optimista vagyok, 4 pontot várok, szerintem az osztrákokkal ma este ikszelünk, az izlandiakat legyőzzük és a portugáloktól szoros meccsen kikapunk. ha nem is másodikként, de a legjobb harmadikként szerintem továbbjutunk a csoportból. Bízom benne, hogy merényletektől mentes lesz az EB - mondta el a firisss.hu-nak Balassa Péter, aki szerint az EB döntőt a német és a francia válogatott játssza majd.

A magyar – osztrák meccs 18 órakor kezdődik. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére