Kedden jön a 30 fok?

H.Maja • 2015. május 04., hétfő •
Jópofa kedvében van mostanában az időjárás, úgy tűnik. Ijesztgetik az embert először mindenféle, évszaknak nem megfelelő, csapadékos , hidegebb időjárással, aztán meg kiderül, hogy mégiscsak van az a front, ami képes helyrebillenteni a dolgokat.
Kedden jön a 30 fok?

Ez a front szerdán ér majd el minket, de addig sem kell nagyon búslakodni, ugyanis a szívó hatásának hála, előtte, kedden délről kifejezetten meleg levegőt szállít majd hazánk fölé. Ugyan a prognózis viszonylag széles hőmérsékleti szórást mutat, a 21-től a 30-ig bármi előfordulhat, de hogy jóval melegebb lesz, mint most, az biztos.

Kedd tehát a csúcs, de utána is kifejezetten kellemes, 20-25 fok közötti napi csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Elszórtan csapadékkal, záporokkal, jelentős mennyiség azonban nem várható. Egyetlen gond lehet csupán, hogy mindezt nem adják ingyen, erős fronthatás a következménye. A front érzékenyek ismét fejfájásra, dekoncentráltságra panaszkodhatnak, és az általános közérzetük is nyugtalan lehet.

Végülis elvileg még tavasz van, ez a legváltozékonyabb évszak itt, a nedves-kontinentális éghajlati övben. A lényeg, hogy az irány jó, melegszik a levegő, és nincs szárazság sem, ami a mezőgazdaságot érintené kifejezetten hátrányosan ebben az időszakban.

A fenti prognózist Pétervári Tibornak, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelőjének köszönjük. Őt kifejezetten Szombathely és Vas megyére vonatkozóan kérdeztük.

közösség

további frisss

lap tetejére