Foci EB.: Németh Márió szerint a házigazdák lesznek az Európa-bajnokok

Szita Róbert • 2016. június 11., szombat •
Tegnap este lejátszották a nyitómeccset a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A Haladás 21 éves támadó középpályása, Németh Márió szerint a házigazdák akárcsak péntek este, a döntőben is győzelmet aratnak majd, a magyar válogatott pedig akár tovább is juthat csoportjából.
Foci EB.: Németh Márió szerint a házigazdák lesznek az Európa-bajnokok

Azt gondolom, hogy nagy eredménynek kell értékelni már azt is, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra. Úgy érzem, hogy amennyiben sikerül azt a fajta játékot, szervezettséget produkálni, mint az előző 3-4 meccsen, akkor esélye lehet akár a továbbjutásra is a magyaroknak. Akár párhuzamot is vonhatok, hiszen a Haladásban is mindig szervezetten játszottunk, stabil védekeztünk és egy-egy kontrából eredményesek is tudtunk lenni – nyilatkozta honlapunknak a sokszoros U21-es magyar válogatott labdarúgó. 

Király Gábor nagyon sok pontot hozott a Haladásnak, számos meccset kapott gól nélkül hozott le, ezzel pedig jelentősen hozzájárult az 5. helyünkhöz. A franciaországi EB-n is ezt várom tőle, s így összejöhet az eredményes szereplés – tette hozzá a Haladás 21 éves támadó középpályása. 

Németh Márió több Haladás-játékossal együtt szurkol majd Király Gáboréknak és francia győzelemre számít az EB végén, szerinte egyébként a házigazdákon kívül a német, a spanyol és az angol csapat jut még a legjobb 4 közé. 

Márió és a Haladás csapatának többi tagja is itthonról figyeli majd a meccseket, hiszen az EB ideje alatt már megkezdődik a Haladás felkészülése a 2016/2017-es bajnoki idényre. 

Közben péntek este lebonyolították a nyitó meccset. Ezen: Franciaország – Románia 2-1 (gólszerzők: Giroud 57' és Payet 89', valamint Stancu 65' 11-esből.) Az egész meccsen jó játékot mutató Payet bombagólja sokáig emlékezetes marad. 

A magyar válogatott kedden kezdi meg szereplését, az első ellenfél Ausztria csapata lesz. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére