Szombaton rajtolnak a Vasi Vasemberek

EB • 2012. július 03., kedd •
A már jól bevált útvonalon szombaton elstartol a 28. Vasi Vasember. Az olimpiai távú triatlon versenyre közel 400 versenyzőt, 29 fokos vizet és hatalmas szurkolást várnak a szervezők. Ahogy az lenni szokott, a polgármester puskaszóval indítja majd a futamot.

1500 méter úszás, 40 kilométer kerékpározás, 10 kilométer futás- ez az a táv, amit szombaton teljesíteniük kell a nevezőknek a 28. Vasi Vasemberen. Az előrejelzések szerint nagyon meleg lesz, a Csótó vizét 29 fokosra várják, a futó távon pedig plusz frissítő állomásokat iktatnak be- ismertette a részleteket az esemény beharangozóján Jerse András versenyigazgató.

Kiemelte: teljes útlezárásra csak a Kenderesi úton kell számítaniuk reggel hat és este hat között az arra közlekedőknek, a többi kereszteződésben és főbb csomópontokban a szervezők és a rendőrség munkatársai irányítják majd a forgalmat. A korábbi évekkel ellentétben idén nem távolítják el a fekvőrendőrt, hanem egy trapéz alakú, kifejezetten erre a célra készített szerkezettel védik meg a Csónakázó-tó hídját.

Jerse András elmondta azt is, a  18-tól  70 éves korig mindenki képviselteti magát a versenyen, és korosztályonként hirdetik majd ki a  három legjobbat, akik nemcsak éremmel, de tárgyjutalommal is gazdagodnak.

Szombaton 11 órakor dr. Puskás Tivadar polgármester indítja a rajtot, ekkor indulnak a férfiak, rá 15 perce pedig a hölgyek. Eredményhirdetés délután kettő-három óra körül várható. Ami már most bizonyos: aki elindul, azt a táv végén Vasi Vasemberré avatják.

közösség

további frisss

lap tetejére