Egert is bevette az SZKKA

hv • 2024. április 22., hétfő •
Szombaton este sem talált legyőzőre az SZKKA női kézilabdagárdája. A kispadra visszatérő Vida Gergő lányai magabiztosan gyűjtötték be az újabb két bajnoki pontot.
Egert is bevette az SZKKA

A pontveszteség nélkül álló listavezető középmezőnyben tanyázó Eszterházy SC otthonában folytatta a bajnokságot. A Heves vármegye székhelyéig tartó hosszú utazás nem viselte meg a csapatot. Ahogyan bajnokesélyeshez illik, nagy koncentrációval indították a meccset Szmolekék. Kiváló, feszes védekezés és jó kapusteljesítmény adta a biztos alapot. Elöl pedig ellenállhatatlanok voltak Pődör Rebekáék. A 8. percben időt is kért az egriek mestere (1:6), de ez sem segített a főiskolás gárdán. Még nem telt el negyedóra sem, amikor már kilenc gólosra nőtt a különbség (13. perc: 1:10). A szünetre 17:8-as állással vonultak a csapatok.

Miután a találkozó eldőlt, egy kicsit kényelmesebben jöttek ki Kazai Anitáék a második játékrészre. A kisebb hullámvölgy azonban nem tartott sokáig, a lányok gyorsan rendezték a sorokat. A vége így magabiztos, 12 gólos győzelem lett. Az újabb siker azt jelenti, hogy az SZKKA a 2. helyen álló esztergomi Vitézek előtt hat ponttal vezeti a bajnokságot. A feljutás pedig most már tényleg karnyújtásnyira van, hiszen a harmadik Érd előtt 5 fordulóval a vége előtt nyolcpontos az előny.

NB I/B 25. forduló
Eger, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sportcsarnoka
150 néző

Játékvezetők: Fazekas Zs.- Ónodi E.
Kiállítások: 4 illetve 2 perc
Hétméteresek: 4/9 illetve 3/4
Eszterházy SC – Szombathelyi KKA 20:2 (7:18)
SZKKA: Csatlós, Christe (kapusok) – Kazai 2, Pődör B. 5, Pődör R. 7, Szmolek 3, Kulcsár 4, Pálffy 4, Szeberényi 3, Varga N. 2, Balogh P. 2, Böhm, Hornyák, Horváth A. Vezetőedző: Vida Gergő

Az Eszterházy SC legeredményesebb játékosai: Babinszki 6, Iván 4.
 

közösség

további frisss

lap tetejére