Savaria Filmszemle: vetítések, szakmai konferencia és közönségprogramok három napon át

• 2024. április 23., kedd •
Tizenegyedszer lesz Savaria Filmszemle Szombathelyen április 24. és 26. között, amikor többek között dr. Rab Árpád Szörény tart előadást, és Molnár Piroskával is beszélgetnek a szervezők.
Savaria Filmszemle: vetítések, szakmai konferencia és közönségprogramok három napon át

A legutóbbi civil sajtóreggelin még Bakó Béla a Savaria Filmakadémia Egyesület alelnökeként beszélt a programról. Ő akkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a filmes mustrára rekordszámú, 174 nevezés érkezett. - A Magyar Művészeti Akadémia tagozataihoz igazodnak a kategóriáink, amelyeket minden évben kiegészítünk egy-két plusz kategóriával. Idén a fotó- és filmművészet, az irodalom és a színházművészet a tematika, továbbá az idősebb generációval foglalkozó filmeket, illetve a diákfilmeket is vártuk a versenyre - mondta Bakó Béla. Utóbbi esetében az online tér volt a szűkebb téma.

A szervezők ingyen vetítik a benevezett filmeket az AGORA Savaria Filmszínházban - emellett streaming logikával házhoz is viszik az alkotásokat pl. iskolákba, nyugdíjasklubokba -, de más programok is lesznek. Színházi előadás, szakmai előadás, beszélgetés a filmszemle életműdíjasával - idén Molnár Piroskával.

Részletek, programok, filmek a savariafilmszemle.hu címen olvashatók.


közösség

további frisss

lap tetejére