Több mint 500 nevezés a Tigris Kupán – Szombathelyi karate-győzelem

• 2024. április 22., hétfő •
A hétvégén Dunaharasztiban rendezték meg az V. Tigris Kupa karateversenyt. Rendezvényen 23 klub 505 nevezéssel képviseltette magát – tudtuk meg Gál Róberttől, a „Leo” Karate-do SE elnökétől.
Több mint 500 nevezés a Tigris Kupán – Szombathelyi karate-győzelem

A hazai versenyzőkön kívül Romániából és Szlovákiából is érkeztek sportolók. A szombathelyi színeket a „LEO” Karate-do SE képviselte 6 fővel. Varga Sarolta a 6-7 éves korosztályban kumitéban (küzdelem) az első helyet szerezte meg. Kata-ban (formagyakorlat) egy korcsoporttal feljebb, a 8-9 éveseknél indult, és a harmadik helyen végzett.

A 10-11 éveseknél Varga Boróka és Németh Anna indult. Boróka egy kézsérülés miatt csak formagyakorlatban. A lányoknak nagyon jól sikerült a formagyakorlat, Anna a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Boróka megszerezte a második helyet. Küzdelemben Anna a második helyen végzett.

Csapatkata versenyszámban a Varga Sarolta, Varga Boróka, Németh Anna trió aranyéremmel zárt. 
A fiúknál Németh Máté, Böndicz Balassa István és Szalay Bálint indult. Máté és Balassa (Balu) a 12-13 éves korcsoportban indultak. Formagyakorlatban Máté a második helyen végzett, míg Balu a bronzérmet szerezte meg. Küzdelemben Máté a harmadik helyen zárt, Balu viszont a dobogó legfelső fokára verekedte fel magát. Szalay Bálint csak küzdelemben indult, a 16-17 éves korcsoportban a második helyen végzett. Összesítésben a 6 versenyző 4 arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel zárta a versenyt.

A képen (balról) hátul: Somogyi Laura, Szalay Bálint, Gál Róbert 
elől: Varga Boróka, Németh Anna, Varga Sarolta, Németh Máté, Böndicz Balassa István

közösség

további frisss

lap tetejére