A választás tétje: Gyurcsány Ferenc bázisa lesz-e Szombathely?

• 2024. április 23., kedd •
Gyurcsány Ferenc pártja, a DK logója lemaradt az Éljen Szombathely Egyesület (ÉSZ) pártpolitikusainak választási plakátjairól. Az önkormányzati választás tétje Szombathelyen: Gyurcsány Ferenc bázisa lesz-e a város?!
A választás tétje: Gyurcsány Ferenc bázisa lesz-e Szombathely?

Ellepték Szombathely közterületeit az ÉSZ választási plakátjai, ám a pártlogók lemaradtak a táblákról. Az oladi városrészen dr. Horváth Attila újrázna önkormányzati képviselőként, a Gyurcsány-párt politikusának plakátjain azonban nem szerepel a DK logó - írja a Vaol.

 Pedig az alpolgármester 2023. február 1-jén büszkén jelentette be közösségi oldalán, hogy „mostantól” a Gyurcsány-párt színeiben képviselheti a szombathelyieket a közgyűlésben. 

Régóta úgy látom, hogy országosan a Demokratikus Koalíció jelenti az egyetlen kormányzóképes erőt az ellenzékben, Dobrev Klára és az Árnyékkormány csak még látványosabbá tették ezt

- írta akkori Facebook-posztjában.

Az oladiak jelenlegi önkormányzati képviselője 14 hónappal ezelőtt világossá tette politikai céljait is. 

Látszik, hogy a DK felismerte, nem elég beszélni arról, hogy mit tennénk, mert nem fog az ölünkbe hullani; kockáról kockára kell felépíteni az ellenállást és fel kell készülni a kormányzásra is. Büszke vagyok rá, hogy mostantól én is ehhez a közösséghez tartozhatok és a Demokratikus Koalíció színeiben képviselhetem a szombathelyieket!

– közölte Horváth. Okkal vetődhet fel sokakban a kérdés: összeegyeztethető-e a kormánybuktató szándék a városépítő politikával? 

Gyurcsány pártja előretört Szombathelyen

Tavaly februárban Kopcsándi József, az ÉSZ másik önkormányzati képviselője is belépett a Gyurcsány-pártba. Akkor lapunk hívta fel elsőként a figyelmet arra: fontos városi pozíciókban lévő politikusokat igazolt soraiba a DK Szombathelyen. 

Az is látszik, hogy miközben a baloldali ernyőszervezet, az Éljen Szombathely Egyesület miatt más baloldali pártok lassan teljesen ‚elvesztik arcukat’ helyben, addig információink szerint a DK, élén Gyurcsány Ferenccel, kihasználná az abban rejlő lehetőséget, és markáns megjelenéssel meghatározó pártpolitikai szerepre tör

– írtuk 2023. május 3-án.

Ezt igazolta az is, hogy Dobrev Klára (jelenleg a DK árnyék-miniszterelnöke) május 8-án Szombathelyen tartott fórumot. Az Agora Művelődési és  Sportházban pedig Nemény András polgármester is színpadra állt és köszöntőt mondott, és az első sorból hallgatta Gyurcsány Ferenc feleségét. 

A városháza sajtóterméből – a képek tanúsága szerint – akkor már a háttérből eltűnt a Puskás Tivadar polgármester idején kihelyezett „Közös jövőnk Szombathely” molinó. 

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére