Paraúszás: a funchali eb-n tér vissza Illés Fanni

• 2024. április 20., szombat •
Funchal ad otthont a paraúszók Európa-bajnokságának április 21–27. között. A kilencfős magyar csapatot a tavalyi világbajnokság két legeredményesebb sportolója, Pap Bianka és Konkoly Zsófia is erősíteni fogja, de szurkolhatunk a kisfia születése után visszatérő Illés Fanninak is.
Paraúszás: a funchali eb-n tér vissza Illés Fanni

Az előző esztendőben Manchesterben rendezték meg a paraúszók világbajnokságát, ahol Pap Bianka (S10) három arany- és egy bronzérmet szerzett. A paralimpiai bajnok 100 méteres hát- és gyorsúszásban, 200 méteres vegyes úszásban, valamint 400 méteres gyorsúszásban most címvédésre készül - írja a Nemzeti Sport.

A 2023-as világbajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szerző Konkoly Zsófia (S9) is nagy reményekkel utazik Funchalba. A pécsi paralimpiai bajnok három versenyszámban is érdekelt lesz, mint Európa-bajnoki címvédő: 100 méteres pillangóúszásban, 200 méteres vegyes úszásban és 400 méteres gyorsúszásban is.

A paraúszó Európa-bajnokság nagy visszatérője Illés Fanni (S4), aki kisfia születése után először vesz részt kontinenstornán. Madeirán a fő számában, 100 méteres mellúszásban láthatjuk újra versenyezni a legelső napon.

Továbbá drukkolhatunk a két vb-bronzérmes úszónak, Száraz Evelinnek (S6) és Hotz Csengének (S10), a paralimpikon Adámi Zsanettnek (S2), az Eb-ezüstérmes Iván Bencének (S6), Tar Rékának (S8) és a válogatottban most debütáló Janza Virágnak (S10) is.

Hazánk sportolói eddig 20 kvótát szereztek az augusztus 28. és szeptember 8. között megrendezendő párizsi paralimpiára, ebből hét úszókvóta.


Fotó: Dömötör Csaba
Forrás: nemzetisport.hu

közösség

további frisss

lap tetejére