Szilveszter: Futás, jelmezes kocogás és tűzijáték

bz • 2012. december 30., vasárnap •
Kőszegen hagyományosan jelmezes futást rendeznek, Vasváron pedig tűzijátékot. Összeállításunkból megtudhatja, a vasi városokban, hogyan vehetünk búcsút az óévtől.
Szilveszter: Futás, jelmezes kocogás és tűzijáték

Időnként már most is hallani szilveszteri trombitákat Szombathely utcáin. Az óévbúcsúztató kellékeit sokan elkezdték már beszerezni a vasi megyeszékhelyen. A boltok többségében pedig akciós a virsli és dömping van lencséből is. Ahogy arról már beszámoltunk itt a frisss.hu-n: elkezdték árusítani az úgynevezett játékos pirotechnikai eszközöket is. Ezek csak a kijelölt lerakatokban kaphatók legálisan. Használni pedig csak szilveszter este lehet a vásárolt holmit. A hatóságok azonban hangsúlyozzák, hogy petárdázni idén is tilos.

Idén is lesz jelmezes szilveszteri kocogás Kőszegen. A hagyományos jelmezes családi program december 31-én 11 órakor a harangszóra indul a Jurisics szobortól. A futás során a Jurisics várból, a belváros néhány nevezetességét érintve ellenőrzött körülmények között lehet kocogni. A szervezők, mint minden évben idén is hangsúlyozzák, hogy kötelező a zaj és riadalomkeltő berendezések használata. A legjobb jelmezeket pedig díjjal ismerik el.

Futnak szilveszter napján Sárváron is. A Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola az Arborétumba szervezett óévbúcsúztató programján, délelőtt 10 órakor rajtol a mezőny. A futás után az önkormányzat és a Sárvári Kinizsi sportegyesület jóvoltából csoki és tea várja a célba érkezőket.

Tűzijátékkal köszöntik az újévet Vasváron. A hagyományoknak megfelelően szilveszter éjszakáján a Fő téren tartja óévbúcsúztató rendezvényét a város önkormányzata. A program szerint hajnali fél egykor a tűzijáték fényei mellett az érdeklődők együtt köszönthetik az újesztendőt.

Szombathelyen is lesz buli a Fő téren. Hagyományos módon zenével, pezsgővel és nagy tömeggel köszönti az Újévet a város önkormányzata. A hajnali háromig tartó mulatság retro-videodiscoval és koncerttel várja a nagyérdeműt! Éjfél után közvetlenül tűzijáték is lesz. De, aki nem tud várni a bulizással az év utolsó napjáig, már 30-án is talál kedvére való programot: A Retro Showban igazi előszilveszteri buli a nosztalgia jegyében. Itt lesz a Dolly Roll, fellép Fenyő Miklós, élő nagykoncertet ad Szikora Robi és az R-Go. S, hogy a külföldi sztárokat kedvelők is elégedettel legyenek, fellép a Goombay Dance Band. Végül, íme a megyeszékhelyen 31-én éjjelre meghirdetett bulik listája:

- "a" Club: Hello 2013! (Fellépők: John-v, G-Ten, DJ Rayback)
- Magház KultúrKocsma: Szilveszteri giccsparti
- Palace Cafe & Restaurant: Szilveszter
- Romkert Club: Szilveszter 2012–2013
- Sláger Mulató: Szilveszter (Fellépők: Kaczor Feri, Postás Józsi)
 

A szombathelyi Fő téren rendezett óévbúcsúztató részletes programja:
21.00 VJ Roger – video disco
24.00 Himnusz, majd újévi köszöntő
00.10 Tűzijáték
00.30 Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar újévi koncertje
02.00 VJ Roger – video disco
03.00 Programzárás

Ha házibulit rendez olvassa el tippjeinket, hogy minden tökéletesen sikerüljön!

közösség

további frisss

lap tetejére