67 éve történt a csoda

• 2020. november 25., szerda •
1953. november 25-én győzte le 6:3-ra az Aranycsapat az angol válogatottat Londonban. Ennek emlékére november 25-ét a magyar labdarúgás napjává nyilvánították.
67 éve történt a csoda

Alighanem a futballtörténelem legalaposabban dokumentált összecsapása az évszázad mérkőzése, és aki még nem látta a mérkőzés felvételét, az este 18 órától megtekintheti a Super Tv2 csatornán a színes változatot.

Az Aranycsapat Testület büszkén emlékezik arra a győzelemre, amelyet az angol sajtó már a találkozó lejátszása előtt az évszázad mérkőzésének minősített és a mai napig így emleget a sporttörténet. Londonban, a Wembley Stadionban ezen a napon, 1953. november 25-én lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott és az Aranycsapat 6-3-ra legyőzte Angliát, ami állításuk szerint 90 évig senkinek sem sikerült - közölte szerdán az Aranycsapat Testület.

Lomnici Zoltán, a testület elnöke közleményében hangsúlyozta, hogy a magyar gólokat Puskás Ferenc, Bozsik József és Hidegkuti Nándor lőtték és a csapat még az Angol Labdarúgó Szövetség vezetője, Sir Stanley Rous szerint is új elemeket vitt a labdarúgásba, ezzel jelentősen előbbre vitte a sportág fejlődését. Az olimpiai bajnok magyar válogatott a kontinensről érkezett első csapatként győzte le otthonában Angliát.


fotó: Puskás Intézet

közösség

további frisss

lap tetejére