A cím kötelez – Európai Mobilitási Hét Szombathelyen

frisss.hu • 2016. szeptember 18., vasárnap •
„Ésszerű mobilitás – hatékony gazdaság” – ez az idei jelmondata a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által évente meghirdetett Európai Mobilitási Hétnek. A kampányhoz Kerékpárosbarát településként csatlakozott Szombathely városa is, így szeptember 16. és 22. között az alternatív közlekedést népszerűsítő programok mellett sportrendezvények is várják az érdeklődőket.
A cím kötelez – Európai Mobilitási Hét Szombathelyen

Koczka Tibor, sportért felelős alpolgármester szerint a Kerékpárosbarát település cím, amit Szombathely 2015-ben nyert el, kötelez. Tavaly az Autómentes nap megszervezésével vett részt az önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán. Az akkori – minisztériumi szinten is elismert – sikeren felbuzdulva idén az Európai Mobilitási Hét egészéhez kapcsolódik Szombathely.

Szeptember 16. és 22. között célunk mindenkit arra ösztönözni, hogy keresse a fenntarthatóbb közlekedési módokat, így például kerékpározzon, gyalogoljon és használja a tömegközlekedést! Ennek megfelelően programunkhoz csatlakozott az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ ZRt. és a GYSEV Zrt. is.

Az egy hetes programsor keretében a város öt helyszínén ingyenesen várják az alternatív közlekedést népszerűsítő programok és sportrendezvények a szombathelyieket.

Ízelítő az egész hetes programsorból:

Szeptember 16-án pénteken délután fél 5-től Katus Attila a Csónakázótó szigetén tart nyílt aerobic órát.

Szeptember 17-én 11 órától a Batthyány tértől óránként induló kisvonattal is ki lehet jutni a Csónakázótóhoz, ahol Mobil Kalandpark és akadálypályák várják a gyerekeket. A Fedett uszoda parkolójában trükkös bicikliket, tricikliket és különleges járgányokat lehet kipróbálni. Szombaton 15.30 órakor Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mond köszöntőt az Európai Mobilitási Hét alkalmából.

Szeptember 18-án vasárnap az Ésszerű mobilitás – hatékony gazdaság jegyében a Rákóczi utcában flashmobot szervez az önkormányzat. Péntek délig lehet még autóval kapcsolódni az akcióhoz a 94/520-127-es telefonszám hívásával. A résztvevők ajándékban részesülnek. Vasárnap az is kiderül, ki a legjobb buszhúzó az országban.

Szeptember 19-én és 21-én a Fő téren és a Savaria téren különböző sportprogramokon vehetnek részt a szombathelyiek.

Az Európai Mobilitási Hét csúcspontja szeptember 22. az Autómentes Nap, amikor Szent Márton Kerékpáros Fesztivált szerveznek a Fő téren.

A programokról bővebben a szombathelyPont.hu oldalon talál információt.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére