Pincék, szalamandrák, kutyasuli és koncert - Szombaton irány Cák!

• 2023. szeptember 08., péntek •
Családi élménynapot rendez az Írottkő Natúrparkért Egyesület Cákon most szombaton, a részleteket Rieglerné Pimmer Izabella titkár ismertette a civil sajtóreggelin.
Pincék, szalamandrák, kutyasuli és koncert - Szombaton irány Cák!

A szeptember 9-én, szombaton tartandó családi élménynap helyszíne Cák. S hogy mit ajánl a szervező?

Mint megtudtuk, ezen a napon szakvezetéssel végig lehet járni az "Elvarázsolt pincék" elnevezésű könnyű túrát, de más is lesz:

09:30 Kerékpártúra: Kőszegről Kőszegdoroszlón át Cáki rendezvényünkre, majd vissza Kőszegre - Túravezető: Katona Szilveszter 20/989-1751. A túra ingyenes, regisztrálni szükséges.

09:30 Unkák, szalamandrák, ökörszemek... Természetismereti kalandozás a Cáki erdőn és a Pogányvölgyön által az atlaszcédrusig Illés Péter biológiatanár vezetésével (az Írottkő Natúrpark alpannonia® Light 10. körtúrája más szemmel, 6,5 km, kb. 3 óra) A túra ingyenes, regisztrálni szükséges.

10:00-17:00 Túrára fel - interaktív minikörtúra a természetjáró alapismeretekről 0-99 éves korig.

10:30 Ma-Cák műsora

11:30 Ünnepélyes gesztenyefa-ültetés

13:00 Túra a Botosokba Stefanich Kornél borász vezetésével a Borvidékhez tartozó szőlőterületre, a túra során borkóstolási lehetőség a Mándli Borháznál és a Stefanich Pincészetben. A túrára előzetes regisztráció szükséges. 

13:30 Peresznyei Tambura zenekar koncertje

14:00 Ismerd meg a Kőszegi-hegység geológiáját! - szakvezetett túra az Írottkő Natúrpark alpannonia light 10. Elvarázsolt pincék körtúrán Horváth Csaba geológus vezetésével (6,5 km, kb. 3 óra) A túra ingyenes, regisztrálni szükséges.

14:30 Darabont Brass fúvós zenekar koncertje

15:00 Kőszegi Kutyasuli bemutatója - Engedelmes és ügyességi kutyás bemutató, trükk show a végén

10:00-17:00 Kísérőprogramok:

Kézműves vásár és kézműves foglalkozások (korongozás, nemezelés,méhviaszgyertya). Írottkő Natúrpark túra- és alpannonia® információs stand, Tisztazöld szemléletformálás, Kőszegi indulással Jurisics teljesítménytúrák.

A rendezvény ideje alatt a Cáki Pincesor ingyenesen látogatható.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

közösség

további frisss

lap tetejére