Édes finomságok, kézműves csecsebecsék, közösségi élmény - Hétvégi vásár a Haladás Sportkomplexumban

há • 2022. november 16., szerda •
Nem a most hétvégi lesz az első csokoládé- és kézműves vásár Szombathelyen, Mák Dóri főszervező legelőször hat éve hozta tető alá az édes finomságok tematikája köré épülő, kikapcsolódásnak sem utolsó eseményt. A járvány ugyan megszakította a hagyományt, ám az újjáéled most november 19-én és 20-án a Haladás Sportkomplexumban, mert minden eddiginél több árus jelentkezett, és a szombathelyiek is hiányolták már.
Édes finomságok, kézműves csecsebecsék, közösségi élmény - Hétvégi vásár a Haladás Sportkomplexumban

Az utolsó simításokat végzik a szervezők a hétvégi Csokoládé, Gasztro és Kézműves Napok elnevezésű rendezvény előtt, amely idén először

a Haladás Sportkomplexum VIP termében, illetve az előtte lévő parkolóban lesz, és mindkét napon, szombaton és vasárnap is reggel 9-től este 7 óráig várja majd a vásári élményre vágyókat.

Mák Dóri a Frisss.hu-nak elárulta a részleteket is.

- Minden árus a saját termékeivel érkezik, idén nagyon sokan, több mint negyvenen jelezték, hogy részt vennének a programon. Mindig kapcsolódik egy jótékonysági akció is a vásárhoz, amihez a támogatói jegy, azaz egy 1000 forintos belépőjegy megvásárlásával járul hozzá minden érdeklődő (a 6 év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés). Cserébe egy vidám karácsonyi fotót adunk ajándékba, amely a helyszínen készül majd el. Három nemes célt támogatunk majd a bevételből:

egyrészt Rolika kezeléséhez, másrészt a hátrányos helyzetű sportolók nevezési díjaihoz és utazási költségeihez, harmadrészt pedig az alapítványunk által indított, egy integrált játszótér kialakítását célzó gyűjtéshez járulunk hozzá

- tudtuk meg Mák Dóritól.

Nem csupán egy egyszerű vásárról van szó, a program közösségi időtöltésnek, kikapcsolódásnak, ünnepi hangolódásnak sem lesz utolsó. - Az élményről étel- és italárusok gondoskodnak:

szombaton itt lesz Szabi, a pék, aki egy teljes sütödével, kemencével, pizzával és pékáruval érkezik a helyszínre. A hétvégén lesz még forralt bor, Leberkäse-szendvics, velős pirítós, sajt.

Aki pedig ajándékokért, csecsebecsékért érkezik, bőrből és vászonból készített sapkákból, számos édességből, szörpökből, karácsonyi díszekből, parajdi sóból, ékszerekből, szappanokból, festményekből, kerámiákból válogathat. A helyszín is ideális lesz, bőven elférünk, és a parkolás is megoldott.

Több workshopot, gyöngyfűző, ékszerkészítő, adventikoszorú-kötő kézműves foglalkozást szervezünk,

amelyekre már előzetesen is lehet jelentkezni az esemény Facebook-oldalán - sorolta a lehetőségeket. Még gyermekmegőrző is rendelkezésére áll majd a szülőknek. Kiderült, hogy a környezettudatosság is fontos szempont volt: újrahasznosított kosarakat lehet bérelni, amelyeket vissza kell vinni, az elhasznált kávékapszulákból pedig ékszerek és angyalkák készülnek.

- A "vegyél hazait" szlogen a Covid-járvány idején terjedt el a köztudatban, azóta valahogy mindenki jobban odafigyel a kézművesekre és a termékeikre - véli Mák Dóri, aki szerint a vásárlókban is egyre nagyobb az igény arra, hogy minőségi, kézműves ajándékokat vásároljanak. Tény, hogy ezek a termékek valamivel drágábbak, mint a tömegtermelésben előállított, bolti áruk, nem véletlenül: a kézművesek nagyon sok időt és energiát áldoznak az elkészítésükre. Ezekből lehet majd válogatni!

Az előkészítő munkálatokban a főszervezőnek segített Kovácsné Csapó Zsuzsa is, aki a közösségi média kezelését vállalta. A házigazdák azt kérik, hogy

az autóval érkezők a Rohonci úti bejárat felől megközelíthető, lenti parkolót használják.

A mozgásukban korlátozott vendégek számára lift is van, ők a 06-30-266-5697-es számon jelezhetik, ha a helyszínre érkeztek, segítséget kapnak a feljutásban.

Fotók: Németh Richárd

 

közösség

további frisss

lap tetejére