Divatbemutatóval tanítanak elfogadásra a fogyatékkal élő modellek

há • 2024. április 17., szerda •
Szombaton Divatbemutató Kicsit Másképp - ismét. A szervezők, élükön Mák Zsomborral és Mák Dórival, most Dalma műtétjére gyűjtenek, és közben a közönséget érzékenyítik. A házigazda a DKM Alapítvány, a helyszín a szombathelyi Haladás Sportkomplexum.
Divatbemutatóval tanítanak elfogadásra a fogyatékkal élő modellek

Egy furcsa jelenet szemtanúja volt közel másfél évtizeddel ezelőtt Mák Dóri, aki a Divatbemutató Kicsit Másképp megálmodója: látta, ahogy egy édesanya a gyermekét igyekezett "megóvni" egy kerekesszékkel közlekedő férfi látványától, miközben nyomoréknak is nevezte az illetőt. Hirtelen  felindulásból szervezte meg akkor Dóri a különleges eseményt. Kiderült, az akkor összefogott több mint húsz segítő személy - a fodrász, a sminkes, a jeltolmács, a műsorvezető - azóta is együtt dolgozik a divatbemutatók sikeréért. A közelgő szombati programról - amelyen több mint húsz modell lép fel a kifutón - sajtótéjékoztatón beszéltek.

Mák Zsombor is a kezdetektől részt vesz a szervezésben, a háttérből segítette édesanyja munkáját. Az elfogadást hirdető divatbemutató sajátossága, hogy mindig jótékonykodás kíséri. Volt, hogy az SMA-beteg Noel számára gyűjtöttek, most a koraszülöttként világra jött, kerekesszékben ülő Dalmán igyekeznek segíteni, a műtétje költségeit támogatnák. Dalma a divatbemutatón modellként is jelen lesz.

Mák Zsombor, aki az esemény sajtókapcsolataiért felel, elmondta, hogy Dalma sportol, a paralimpiára készül, hobbija a körömfestés, és a szülők mindent megtesznek az állapota javításáért, de egy szint felett nem tudják vállalni a műtétek költségeit, ezért kérik a közösség segítségét.

A Divatbemutató Kicsit Másképp most szombaton este 6 órakor lesz az akadálymentesített Haladás Sportkomplexumban.

közösség

további frisss

lap tetejére