Három remek program Zalakaroson és környékén

szponzorált tartalom (x) • 2023. június 15., csütörtök •
A Balaton délnyugati csücskétől alig félórányira fekvő Zalakaros az utóbbi években közkedvelt wellness és gyógyászati központtá nőtte ki magát az átgondolt fejlesztéseknek köszönhetően, mely színes programkínálatával kitűnő kikapcsolódási lehetőséget kínál az egész családnak.
Három remek program Zalakaroson és környékén

Ha esetleg tanácstalannak érezné magát a vonzó szórakozási lehetőségek, kirándulási célpontok széles tárházát csodálva, jöjjön az alábbiakban három célpont, amit Zalakaroson járva mindenképpen érdemes kipróbálni.

Ökopart és termáltó Zalakaroson

Miután elfoglalta a zalakarosi Hotel Karos Spa-ban szobáját, érdemes egy pillantást vetni a városra a termáltónál található 15 méter magas kilátótoronyból, ahonnan remekül látszik a termáltó érdekes építészeti megoldásokat sorakoztató fogadóépülete, maga a tó és az azt övező erdősáv.

A cölöpökön álló fa pallókból kiépített tanösvény a tó déli oldalán kezdődik, és az erdőben keresztül-kasul kacskaringózva vezet vissza a kiindulási ponthoz. A séta közbeni megpihenésre, erdőfürdőzésre számtalan pad kínál lehetőséget a nyugtató atmoszférában, miközben a gyerekek nyugodtan kalandozhatnak az ösvényen, keresve a tündért az égerfa tövében, az itt fellelhető számos védett növényt kímélve. Utóbbiakat ismeretterjesztő táblák mutatják be a természet szerelmeseinek.

Ha a gyerekek a tanösvényen nem futkosnák ki magukat, a kanyargó patakocska két partjára álmodott tóparti játszótéren alkalmuk nyílhat levezetni a megmaradt energiát, hiszen itt homokozó, mászóka, csészealj- és körhinta kínál számukra remek szórakozási lehetőséget.

Városi csavargás a Dotto kalandbusszal

Ha véletlenül sem szeretne kifelejteni valamit a város látványosságai közül, akkor nyugodtan üljön fel a Dotto kalandbuszra, ahol profi idegenvezető közvetíŧésével ismerkedhet meg ezzel a tiszta, rendezett, virágos kisvárossal, és rövid borkóstoló keretében még áldomást is ihat a kellemes találkozásra az Arany Pincében vagy a Szent Orbán borozóban. 

Az Erdészkilátó

A város feletti domboldalon elterülő erdő Zalakaros tüdeje. Ennek szélén, a Park utca végén találjuk a város talán egyik legfőbb nevezetességét, az Erdészkilátót, melynek tetejéről csodás kilátást tárul elénk. Ha az idő kegyes hozzánk, a Kis-Balatont teljes pompájában megcsodálhatjuk, a méltán híres Balaton-felvidék látképével egyetemben. A kilátó környékéről nem érdemes elsietni, hiszen a Parkerdőben izgalmas sétautak kanyarognak, a Kilátó borozó pedig kellemes felfrissülést kínál a remek kaland után.

Időről-időre felbolydul a kilátó környéke, hiszen a környező erdőben terepkerékpár-versenyeket, gyalogtúrákat és az egész családot megmozgató sportnapokat rendeznek, melyek üde színfoltjai lehetnek egy zalakarosi kikapcsolódásnak.


 

közösség

további frisss

lap tetejére