Mindent az absztrakt sminkről

Szerző: Markó Éva Fotó: Benkő Péter/ Luxfoto • 2016. szeptember 02., péntek •
Simon Marcsi szép arcához és szeme színéhez választottam a felfestett színeket, hogy aztán a végeredmény úgy hathasson, mint egy szabadon szárnyaló kortárs festmény absztrakt dizájnú manifesztációja.
Mindent az absztrakt sminkről

Mint a festményeknél is megfigyelhetjük, számos stílus, festészeti irányzat kap a jelenben, és kapott a múltban helyet a művészeti palettán. A festészetnek több száz, akár több ezer évre visszatekinthető múltja van, különböző korokra és jól felismerhető jegyekre különíthetőek el a stílusok.

A művészetre fogékonyak erre ráismernek és nyílván ezen kívül tankönyvekből mindenki szert tehetett némi alapismeretre az artisztika tág köréből. A sminkben a szakmabeliek jól felismerik a különböző stílusokat, divatirányzatokat, továbbá egy jó szakembertől abszolút elvárható, hogy egy fotó alapján tudja, hogy az milyen technikával készült.

Fotó: Benkő Péter/Luxfoto

 A mostani képeket nézve az absztrakt sminknél lehet, hogy úgy tűnik a megfigyelő számára, hogy egy össze-vissza ecsethasználat történt, de szeretném megjegyezni, hogy sokkal összetettebb és több hibalehetőséget takar egy ilyen munka, mint egy beauty smink.

Jelenleg a sminkben öt jól elkülöníthető technika uralkodik.

Az elsődleges és jól elterjedt portechnika, aztán a ceruza technika, a zsír technika, az aqua módszer és az airbrush. Ezt az öt technikát jómagam is használom, természetesen mindig az adott feladatnak megfelelően választom ki a legjobban odaillőt. Gyakori, hogy a különböző módszereket ötvözöm.

Fotó: Benkő Péter/Luxfoto

A jelenlegi absztrakt smink egyedi, saját elképzelésemen alapuló szisztéma szerint készült. A Lumiére creme colour paletta csodás színeit kevertem különböző textúrájú porokkal és ebből alakult ki az intenzív színskála.

Készítettem már hasonló stílusú sminket, de mivel sohasem ismételném önmagam, ezért a stílust hagytam csak, hogy reprodukálódjon, de a színek és formák teljesen más összhatást mutatnak. Modellem Simon Marcsi, akinek ismételten köszönöm a többórás türelmet.

Marcsi szép arcához és szeme színéhez választottam a felfestett színeket, hogy aztán a végeredmény úgy hathasson, mint egy szabadon szárnyaló kortárs festmény absztrakt dizájnú manifesztácója.

Smink: Markó Éva - www.sminkcsoda.hu

Fotó: Benkő Péter

Modell: Simon Marcsi

 

közösség

további frisss

lap tetejére